Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije prvi put

Narkoman pred Domom zdravlja oštrio nož!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strah i nevjericu proživjeli su pacijenti u srijedu prijepodne kada je u čekaonicu centralne zgrade Doma zdravlja u Osijeku ušetao vidno uznemiren mladić s lovačkim nožem i bušilicom u rukama.

Strah i nevjericu proživjeli su pacijenti u srijedu prijepodne kada je u čekaonicu centralne zgrade Doma zdravlja u Osijeku ušetao vidno uznemiren mladić s lovačkim nožem i bušilicom u rukama, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nevjerojatan propust Skandal zbog kojeg je zaplakao i ministar: Bolnica ga proglasila mrtvim, obitelj ga sahranila, a on živ i zdrav ušetao u dom umirovljenika Slika nije dostupna Kriminalističko istraživanje u tijeku Incident u Tuhelju: Dvije osobe zadržane su još u bolnici, ravnatelj objasnio zašto

Alarmirana je i policija, a događaj nam je prepričala nam pacijentica M.P. 'Naručena sam oko pola 11 k mom liječniku obiteljske medicine. No, kako sam došla nešto ranije, predala sam iskaznicu i sjela u čekaonicu gdje se nalazilo još nekoliko pacijenata. U jednom trenutku u čekaonicu je uletio vidno uznemiren mladić od oko 30 godina, koji se preznojavao i upitao me je li ga sestra već prozvala. Budući da sam mu odgovorila negativno, počeo je isto ispitivati i druge pacijente', priča Osječanka.

Mladić je potom počeo vikati da svakoga dana mora dolaziti na terapiju u ambulantu, jer nema skrbnika i da zbog 15 sekundi terapije čeka i po 45 minuta. 'Potom je skinuo ruksak s leđa i iz njega izvadio bušilicu. Svi smo ustuknuli, jer nismo znali što smjera. No on ju je odložio, a zatim izvadio veliki lovački nazubljeni nož te ga počeo oštriti i čistiti pred nama. Bilo je poput scene iz krimiserije. Srećom, prozvala me sestra, koju sam odmah upozorila da je mladić u hodniku naoružan, a ona je alarmirala liječnika. Liječnik je odlučio o svemu obavijestiti policiju, iako je mladić mirno uzeo svoju terapiju i otišao. Doznala sam da je riječ o bivšem narkomanu i zatvoreniku, a sam liječnik potužio se da su potpuno nezaštićeni u takvim slučajevima te kako im se događalo i da im na vrata lupaju i s pištoljima', priča pacijentica M.P.

Ravnatelj Doma zdravlja, dr. Rudika Gmajnić kaže da ovotjedni slučaj nije jedini te da je većinom riječ o osobama iz narkomanskog miljea. 'Oni imaju propisanu terapiju koju im mi moramo davati pod strogim nadzorom. Kada bismo im dali tablete da ih uzimaju kod kuće, oni bi ih prodali, a i ove kod nas im dajemo smrvljene, jer se događalo da jednu tabletu progutaju, a tri sačuvaju u ustima. Često se bune da im nije dovoljno jaka terapija i zahtijevaju još lijekova, a pri tome znaju biti i agresivni. Mi imamo tihi alarm poput banaka, te zaštitari na njegovu aktivaciju dolaze u roku od nekoliko minuta. No za zaštitarsku službu, koja bi radila u dvije smjene u svim zgradama Doma zdravlja u gradu, nemamo novca. Žao nam je pacijenata koji su pretrpjeli strah, no ovakva situacija s psihički labilnim osobama danas se, nažalost, može dogoditi na svakom javnom mjestu', komentirao je dr. Gmajnić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene