Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nevjerojatan propust

Skandal zbog kojeg je zaplakao i ministar: Bolnica ga proglasila mrtvim, obitelj ga sahranila, a on živ i zdrav ušetao u dom umirovljenika

U Općoj bolnici Celje pacijent je proglašen mrtvim i obaviještena je njegova obitelj, koja je obavila i sahranu, a onda je isti taj čovjek ušetao u Dom za starije osobe, gdje je štićenik sve šokirao.

U Općoj bolnici Celje zamijenjen je identitet dvoje starijih pacijenata koji su istim vozilom hitne pomoći stigli iz Doma za starije osobe (DSO) Loka pri Zidanom Mostu, piše N1 Slovenija.

Pacijenti nisu imali identifikacijske narukvice, pa su se za identifikaciju oslanjali na izjavu bolničara, rekao je na konferenciji za novinare stručni ravnatelj bolnice Franci Vindišar.

Jedan od pacijenata preminuo je u bolnici, ali je o smrti obaviještena obitelj drugog, koja pak nije došla identificirati pokojnika već su održali sprovod.

Greška je otkrivena kada se preživjeli pacijent u srijedu vratio u Dom.

"Znam samo da je jučer u dom došao štićenik za kojeg smo mislili da je mrtav", rekao je ravnatelj Doma Robert Potočnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nove doze Počinje docjepljivanje protiv koronavirusa, HZJZ ima obavijest za one koji se bore s post-COVID simptomima

"Priča je šokantna, teška i zapravo nevjerojatna", rekao je kroz suze slovenski ministar zdravstva Danijel Bešič Loredan na konferencije za novinare u četvrtak.

Dogodilo se nešto nedopustivo

Ostavku vodstva celjske bolnice ocijenio je očekivanim i normalnim potezom.

"Prije svega, kao čovjek, kao liječnik i kao potpredsjednik Vlade, moram se najiskrenije ispričati obitelji, također i u ime predsjednika Vlade, za ovo što se dogodilo. U 21. stoljeću, u doba digitalizacije, to je nešto što je nedopustivo. Netko je jučer pokopao oca, a danas saznaje da mu je otac živ, a drugi saznaju da im je otac mrtav", rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminulo deset osoba Koronavirus se sve više širi: Stožer objavio najnovije brojke, provjerite stanje po županijama

"Činjenica je da se dogodio niz grešaka. Očito je to doista bio niz događaja, radnji koje se ne bi smjele događati u modernom zdravstvenom sustavu. Naš posao je da reagiramo, i to odmah", dodao je.

Policija provjerava sumnju na kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene