Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminalističko istraživanje u tijeku

Incident u Tuhelju: Dvije osobe zadržane su još u bolnici, ravnatelj objasnio zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina pacijenata koja je sinoć zaprimljena u Opću bolnicu Zabok iz Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, otpuštena je iz bolnice, a zadržane su samo dvije osobe, rekao je u subotu za Hinu ravnatelj bolnice Tihomir Vančina.

Zadržana je osoba koja je u petak navečer zaprimljena na Odjel intenzivne njege te još jedna osoba koja se nalazi na odjelu interne, dodao jeravnatelj bolnice Tihomir Vančina.

"Obje se osobe osjećaju dobro, a pacijent koji se nalazi na Odjelu interne gotovo sigurno će danas biti otpušten iz bolnice. I pacijent na Odjelu intenzivne njege dobrog je stanja. Njegovo razlog boravka na tom odjelu prvenstveno je iz mjera predostrožnosti", pojasnio je ravnatelj zabočke Opće bolnice Vančina.

Ističe da su svi ostali pacijenti tijekom noći i jutra otpušteni svojim kućama.

Tijekom večeri u petak u Opću bolnicu Zabok zaprimljeno je ukupno 15 osoba iz Termi Tuhelj, većinom strani turisti iz Slovenije, Italije i Nizozemske, koji su osjetili respiratorne probleme s disanjem i kašljem.

Kako je sinoć izjavio je direktor Termi Vasja Čretnik, natrijev hipoklorit za obradu bazenske vode, sinoć oko 18 sati greškom dostavljača, usipan je u pogrešan rezervoar, a ulijevanje sredstva odmah je prekinuto čim je nastala kemijska reakcija.

Prema protokolu Termi odmah je počela evakuacije dijela kompleksa, točnije prostora gdje se nalaze zatvoreni bazen, saune i wellness centar.

"Oko 18 sati dostavljač kemikalija dostavio je natrijev hiperklorit kojeg koristimo za obradu bazenske vode koju skladištimo u strojarnici bazena. Prilikom dostave dostavljač je greškom usipao kiselinu PH- (minus) te je u trenutku došlo do kemijske reakcije u zraku koja se počela širiti prostorijama prema saunama i wellness centru ", kazao je sinoć Čretnik.

Kriminalističko istraživanje u tijeku

Dijana Mužar iz Policijske uprave krapinsko-zagorske izvijestila je da je kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku, a službeno izvješće morat će se pričekati još neko vrijeme kada se neosporno utvrde sve činjenice.

Dodala je i kako je očevid obavljen u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Početak suđenja Dugo ga molila: Unuk pomogao baki u samoubojstvu, dao joj solnu kiselinu u bočici i ''ne smatra se krivim''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna potpuno se oporavila Bila je na vrhuncu karijere kad je doživjela stravični napad zbog kojeg joj je bilo uništeno cijelo lice

Ponovila je za Hinu da je dojava o samom događaju stigla jučer u 18,17 sati. Radilo se o dojavi djelatnika da se na prostoru bazena širi miris nalik na plin.

Odmah po dojavi na teren su upućene Zagorska javna vatrogasna postrojba te Hitna medicinska služba. Mužar je potvrdila da je liječničku pomoć u Općoj bolnici Bračak zatražilo 15 osoba.

Dva pacijenta prevezena su u Zagreb na Sveti Duh.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene