Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROŠLA VEĆ TRI TJEDNA

Uklanjanje olupina nakon požara u Marini Kaštela platit će porezni obveznici, a zbog svega nema ni turista: ''Rijetko tko sjedne u kafić, radi smrada, radi prizora. Nitko ne želi gledati ovo''

Aktualno Galerija Ostaci izgorenih jahti i dalje u kaštelanskom moru - 5 Ostaci izgorenih jahti i dalje u kaštelanskom moru - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ostaci izgorenih jahti i dalje u kaštelanskom moru - 2 Ostaci izgorenih jahti i dalje u kaštelanskom moru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ostaci izgorenih jahti i dalje u kaštelanskom moru - 3 Ostaci izgorenih jahti i dalje u kaštelanskom moru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ostaci izgorenih jahti i dalje u kaštelanskom moru - 4 Ostaci izgorenih jahti i dalje u kaštelanskom moru - 4 Foto: DNEVNIK.hr +5 Ostaci izgorenih jahti i dalje u kaštelanskom moru - 1 Galerija 1/10 >>
Puna tri tjedna nakon požara luksuznih jahti još nisu u potpunosti uklonjeni ostaci olupina. Uklanjanje privatnih luksuznih brodova neće platiti njihovi vlasnici, već hrvatski porezni obveznici.

Kakav je otpad ostao u Marini Kaštela nakon velikog požara. More prepuno ostataka požara, a u zraku miris zapaljene plastike.

''Ljudi, evo, svi prozori zatvoreni, smrdi im, baš smrdi. Šteta'', govori Vicko Dražin iz Kaštel Sućurca.

Omiljena plaža Kaštelana usprkos ljetnim temperaturama zjapi prazna.

''Kafići bar kave i nešto su imali, isto slabo pao im je posao, ali mi nikako jer nije bilo ljudi'', za Dnevnik Nove TV reporteru Ivanu Kaštelanu komentira vlasnica obrta, Monika Štefanić.

''Rijetko tko sjedne uopće u kafić popiti piće, radi smrada, radi prizora. Nitko ne želi gledati ovo, došli su na odmor, ne gledati... katastrofu'', žali se konobarica Ana Jurić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slijedi očevid Crna subota: Nova smrt na hrvatskim cestama, sletio s mopeda i poginuo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Toplinski val Pakleni dani pred nama: Bit će sve više vruće, temperature idu do 37 stupnjeva

Jedino su se švedski turisti odvažili ući u more.

''Da, okupao sam se. Vidio sam nešto na površini, ali većina toga bila je tamo pa'', govori Thomas.

Rješenjem lučke kapetanije obveza uklanjanja olupina iz plićaka, umjesto na vlasnike luksuznih plovila, prešla je na porezne obveznike Grada Kaštela. A prilikom jučerašnjeg izvlačenja, jahte su se dodatno raspale.

''Oni nisu riješili nego raskupusali. Tako da je ostalo još gore nego šta je bilo. Ako treba od petka do ponedjeljka čekat da se ovo sanira, onda je to sramota. Onda mi nismo turistička zemlja, ne možemo mi o turizmu niti t, i gotovo'', izjavio je vlasnik apartmana, Marko Šaban.

''Radilo se i danas cijeli dan, radilo se i petak popodne, čistila se plaža. Odvezeno je dosta otpada, međutim kao što i sami vidite da strujanje mora se stalno nam dolazi novi otpad'', objašnjava Ivan Čagalj, Vlastiti pogon Grada Kaštela.

Tvrde da će sanacija, procijenjena na pola milijuna kuna, biti dovršena u roku od tjedan dana. U Marini gdje se dogodio požar uvjeravaju da će osiguranja naknadno Gradu podmiriti taj trošak.

''Kasko police po pojedinim plovilima osim troška štete po plovilima pokrivaju i troškove zbrinjavanja posljedica nastalog po štetnom događaju'', govori Ivona Smoljić, direktorica Marine Kaštela.

Iz policije najavljuju da će sad kad su sva plovila na kopnu i oni konačno moći dovršiti očevid koji će pokazati tko je kriv za ovu višemilijunsku štetu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene