Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar je lokaliziran

VIDEO Niz eksplozija i požar u marini u Kaštel Gomilici, vatra zahvatila nekoliko brodova: Direktorica otkrila mogući uzrok požara

Aktualno Galerija Požar u marini u Kaštel Gomilici - 1 Požar u marini u Kaštel Gomilici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Požar u marini u Kaštel Gomilici - 2 Požar u marini u Kaštel Gomilici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Požar u marini u Kaštel Gomilici - 3 Požar u marini u Kaštel Gomilici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Požar u marini u Kaštel Gomilici - 4 Požar u marini u Kaštel Gomilici - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Požar na jahti u Kaštel Gomilici Galerija 1/5 >>
Gusti dim proširio se cijelim Kaštelima nakon eksplozije koja se čula iz Marine Kaštela. Sirene su se čule na sve strane, a na mjesto događaja brzo su stigli vatrogasci i hitna pomoć. Vatra je zahvatila više brodova, a prema snimkama lako je zaključiti da će šteta biti višemilijunska. Izgorjelo je pet većih jahti.

Veliki gusti dim širio se u subotu navečer Kaštel Gomilicom. Naime, do požara je došlo u marini, a vatra je zahvatila nekoliko brodova. Na terenu su angažirane sve raspoložive vatrogasne snage s kaštelanskog i splitskog područja. požar je lokaliziran, ali vatrogasci su cijelu noć imali posla.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima

Vatrogasci su u izvlačili plovila i jahte, koji još nisu zahvaćeni vatrom koja se širi, kako bi ih spasili, rekli su u DVD-u u Kaštel Gomilici. Prema izjavama mještana Kaštela, iz marine u Kaštel Gomilici više puta čule su se eksplozije.

''Brutalno gust dim se širi cijelim Kaštelima, vatrogasci i hitna jure tamo'', rekao je za DNEVNIK.hr jedan od očevidaca.  

''Večeras oko 20:15 sati u marini Kaštela izbio je požar na više brodova na vanjskom vezu. Očevid je u tijeku i postupak gašenja. Nemamo zasad informacije o ozlijeđenima'', izvijestili su u utorak navečer iz PU splitsko-dalmatinske.

''Požar je velikih razmjera. Puno je ljudi na terenu, dosta vozila'', rekli su za DNEVNIK.hr iz DVD-a Mladost.

Snimatelj Nove TV je za DNEVNIK.hr opisao situaciju i atmosferu koja je vladala na mjestu događaja.

Dodao je da policija na glavnom ulazu preusmjerava promet i nikome nije dozvoljeno s automobilom ući u marinu.

''Nisam ni, na velikom požaru 2017. godine koji je bio, vidio toliko vatrogasaca na jednom mjestu. Gori četiri, pet brodova. Svi su, po nekoj mojoj procjeni, na većoj udaljenosti jedan od drugoga. S obzirom da se nisam mogao dovoljno dobro približiti, ja sam sa nekih 30 metara gledao i snimao sve što se događa. Požar je kasnije lokaliziran'', opisao je.

Kako se doznaje, izgorjelo je pet većih jahti.

Koji je mogući uzrok požara?

Direktorica marine Ivona Smoljić otkrila je koji bi mogao biti uzrok požara, no te su informacije zasad nepotvrđene.

''Ovo su informacije koje još nisu provjerene i utvrđene, ali navodno je počelo na jednom od brodova na kojemu je bio kuhar. On je napustio brod bez ozljeda. Zapalili su se konopi na brodu pa je on otplutao dalje na druge lokacije, na kojima su se onda zapalili drugi brodovi'', prenosi N1.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene