Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nagodili se Hrvati koji su namještali utakmice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Braća Šapina, osuđeni za manipuliranje utakmicama njemačke savezne nogometne lige i prijevare na kladionicama, pristali su podmiriti štetu od 1,8 milijuna eura, a koju su prouzročili državnoj lutriji u Berlinu.

Braća Šapina, inače hrvatski ugostitelji, u prosincu su osuđeni na zatvorske i novčane kazne. Ante Šapina, koji je bio i mozak cijele operacije najveće afere oko namještanja utakmica u više od 30 godina, osuđen je na dvije godine i jedanaest mjeseci, a Milan i Filip Šapina osuđeni su uvjetno na godinu dana, odnosno godinu i četiri mjeseca zatvora.

Pročitajte i ovo Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Nova istraga o korupciji u talijanskom nogometu

Oni su, preko sudaca Roberta Hoyzera i Dominika Marksa, izmanipulirali najmanje 23 nogometne utakmice (uglavnom u nižim ligama) i time kladionice državne lutrije oštetili za više od 2 milijuna eura. 

Civilna je parnica završila jučer i to nagodbom. Braća Šapinapristali su podmiriti štetu koju su prouzročili državnoj lutriji u Berlinu, a kojoj moraju isplatiti 1,8 milijuna eura odštete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene