Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanske vlasti nastavile su istragu o korupciji i namještanju rezultata u talijanskom nogometu koja je prošloga ljeta rezultirala aferom stoljeća na Apeninima, te kažnjavanjem Juventusa, Milana, Lazia, Fiorentine i Reggine.


Ovoga puta na udaru se našla Messina, osam nogometnih sudaca, te ponovo bivši čelnik Juventusa Luciano Moggi. Među sucima u koje je uperen prst sumnje su Paolo Bertini i Tiziano Pieri koji su proteklog vikenda sudili ligaške utakmice Reggina - Inter i Catania - Roma. 

Vezani članci Provjereno: Kako se namještaju sudske presude? Ekskluzivna snimka: Priznao da je lagao na sudu kako bi Božidara Kalmetu učinio slobodnim čovjekom, u zamjenu za svoju slobodu Slika nije dostupna 'Labilan igrač bi prodao dijete, a kamoli nogometni klub'

Istragom je obuhvaćeno čak 48 osoba koje se sumnjiče za niz nezakonitih radnji tijekom sezone 2004/05, a nakon što završi istraga državna tijela će odlučiti protiv koga će podići optužnice.

Ovo je samo nastavak velike istrage koja je prošlog ljeta rezultirala brojnim kaznama i aferom neviđenih razmjera. Jedan od glavnih aktera cijele priče bio je Luciano Moggi, koji se godinama smatrao najmoćnijim čovjekom talijanskog nogometa. No bivši vladar "calcia" je zbog namještanja rezultata utakmica dobio zabranu od pet godina obavljanja svih funkcija u nogometu. 

Juventus je kažnjen izbacivanjem u drugu ligu i oduzimanjem bodova, dok su Milan, Lazio, Fiorentina i Reggina ostali u elitnom društvu, no kažnjeni su oduzimanjem bodova.