Obavijesti Video Pretražite Navigacija
proći će nekažnjeno

Policiji se javio muškarac naoružan do zuba: Nevjerojatno što je sve imao kod sebe

Oružje
Oružje Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka
Muškarac je policiji predao oružje u sklopu kampanje Manje oružja, manje tragedija te protiv njega neće biti pokrenut kazneni niti prekršajni postupak.

Policijskoj postaji u Glini u utorak se javio građanin koji je odlučio dobrovoljno predati oružje. No količina oružja koju je muškarac imao kod sebe uistinu je nevjerojatna. On je, naime, policiji predao četiri automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, indikator paljenja, 59 detonatorskih kapisli, četiri ručne bombe, pet tromblonskih mina, tri protupješačke mine, 37 metara sporogorećeg štapina, 17 upaljača za mine, spremnike za puške i 1734 komada raznog streljiva.

Pročitajte i ovo Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Kako je i dalje u tijeku kampanja Manje oružja, manje tragedija, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

"Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća građane da je akcija 'Manje oružja, manje tragedija' i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni niti prekršajni postupak", rekli su iz policije i poručili građanima da ubojita sredstva ne donose u osobno u policiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na Kosovu Rođaci pretukli djevojčicu (4) nasmrt? "Kada sam je uzela u naručje, nije mogla hodati, samo je plakala"

"Kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, o tome je potrebno osobno ili putem telefona obavijestiti policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto s vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje", objasnili su iz policije..

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene