Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suci pod suspenzijom

Glasnogovornik suda u Osijeku: ''Trudimo se raditi zakonito i savjesno"

O uhićenju osječkog suca Zvonka Vekića i njegove prijateljice Nataše Sekulić oglasio se i Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku. ''Nismo znali za jutrošnje uhićenje, o tome smo saznali od vas, medija'', rekao je.

Nakon što je rano ujutro u Osijeku uhićen sudac Zvonko Vekić, zajedno s prijateljicom Natašom Sekulić, pod sumnjom za pranje novca, na Županijskom sudu u Osijeku, gdje je uhićeni pod suspenzijom, o tome nisu imali nikakvih saznanja.

''Kao sud nismo imali nikakva saznanja, sve smo saznali od vas, medija. Istraga se vodi u Zagrebu i za sva pitanja nadležni su oni. Podsjećam da je sudac Zvonko Vekić, kao i suci Ante Kvesić, te Darko Krušlin, udaljen s dužnosti na ovom sudu još u travnju. Otada prima samo 50 posto plaće i nalazi se pod suspenzijom'', objasnio je Rožac. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suci bez komentara Počeo postupak osječkim sucima koji su se družili s Mamićem, odvjetnik Darka Krušlina: "S jedne strane imate suca, s druge čovjeka u bijegu koji truje medijski prostor"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na tri mjeseca DSV raspisao novi javni poziv za kandidate za predsjednika Vrhovnog suda. Suci koje je prozvao Zdravko Mamić privremeno udaljeni s dužnosti

Potvrdio je kako na sudu nije ugodno kada se ovakve sumnje i optužbe stavljaju na teret bilo kome od kolega, ali da se ''sud trudi i dalje raditi zakonito i savjesno''.

''Istragu po tom kaznenom postupku vode USKOK i Županijski sud u Zagrebu te mi nemamo uvida u sam slučaj, kao ni u istragu, a za suspenziju nema posebnih rokova jer su trojica sudaca suspendirana zbog kaznenog postupka koji se vodi protiv njih. Sve dok traje postupak, trajat će i suspenzija'', istaknuo je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene