Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema tko raditi

Štromar pozvao poslodavce da povećaju plaće, a radnicima poručio: "Vratite se u Hrvatsku, promijenit ćemo uvjete"

Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr)
Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ministar graditeljstva Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Ministar graditeljstva Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Ministar graditeljstva Predrag Štromar pozvao je poslodavce da povećaju plaće radnicima, a radnike građevince pozvao je pak da se vrate u Hrvatsku.

Ministar graditeljstva Predrag Štromar komentirao je problematiku kvota za uvoz stranih radnika. "Imali smo loša vremena za građevinu od 2008. godine. Nije bilo posla, bilo je radnika. Danas imamo dobar posao i sve trebamo učiniti da to iskoristimo, da dignemo građevinski sektor. Zadatak nam je vratiti građevince koji su otišli van kada je krenula kriza", rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSTIZBORNE KRIŽALJKE Šef HNS-a Predrag Štromar: "U stranci već razgovaramo, a u idućih nekoliko dana ćemo razgovarati sa svima" Predrag Štromar, predsjednik HNS-a, i Sabina Tandara Knezović Očekuje tri mandata Predrag Štromar u Dnevniku Nove TV otkrio zašto je u koaliciji s HDZ-om i bi li to ponovio

Što se tiče kvota za uvoz stranih radnika, Štromar je kazao da Vlada provodi analizu potreba. "Pratimo situaciju, radimo analizu, uvodit će se dodatne kvote ako bude potrebno. Napravit ćemo realokaciju i bit će dovoljno radne snage u građevini. Trebamo radnike i imat ćemo ih, najbitnije je osigurati bolje uvjete."

Na pitanje koja bi bila poruka poslodavcima ako se želi, primjerice, keramičara koji je napustio Hrvatsku vratiti natrag, Štromar odgovara: "Ponudite mu toliko novca koliko je potrebno da ovdje dobro živi, a mi ćemo mu osigurati druge uvjete. Poslodavci to mogu izdržati. Ponuda posla je velika, znači da i oni mogu to dobro kalkulirati i osigurati dovoljna sredstva za plaće."

Štromarova poruka za radnike koji su otišli glasila je: "Vratite se u Hrvatsku, mi ćemo promijeniti uvjete, vratite se natrag." Na pitanje hoće li HNS dati potporu Milanoviću kao predsjedničkom kandidatu, Štromar je kazao: "Još nismo donijeli odluku i razgovarali o tome u tijelima stranke."

Ministar gospodarstva Darko Horvat na pitanje novinara hoće li odobriti povećanje kvota, kazao je: "U ovom trenutku, to je odluka Vlade. U trenutku kada budemo razgovarali o tome, sva ona radna snaga koja će biti potrebita hrvatskom turizmu - bit će na raspolaganju, siguran sam".

Aktualno Plenković: "Očekujem ponovnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. HDZ ju čeka širokih ruku" +0 Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Plenković: "Očekujem ponovnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. HDZ ju čeka širokih ruku" 1/1 >>


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene