Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska narodna stranka na izborima je osvojila jedan mandat u Saboru. Njen je čelnik Predrag Štromar na pitanje je li već razgovarao s Andrejem Plenkovićem kazao kako će "u idućih nekoliko dana razgovarati sa svima".


Šef HNS-a Predrag Štromar kazao je danas kako još ne može reći hoće li njegova stranka sudjelovati u novoj Vladi. "O tome ćemo razgovarati na tijelima stranke, ne želim ništa komunicirati dok se ne dogovorimo u stranci", kazao je Štromar. "S Plenkovićem sam razgovarao i čestitao mu na vrlo dobrom rezultatu", ddoao je.

Vezani članci Slika nije dostupna Štromar: Blaženka Divjak nezavisna je kandidatkinja na HNS-ovoj listi Slika nije dostupna Štromar: "HNS-u je cilj sudjelovati u vlasti, koalirat ćemo s onim tko prihvati najviše iz našeg programa"

Njegova je stranka na parlamentarnim izborima osvojila jedan mandat u Saboru. 

Na novinarsko pitanje koji su njihovi uvjeti prvo je kazao da nema uvjeta, da bi potom dodao: "Uvjet nam je da nastavimo programe koje smo radili dosad. I ako ćemo biti u Vladi i ako nećemo biti u Vladi inzistirat ćemo da se nastavi proces reforme obrazovanja te da naši učenici imaju jednake uvjete kakve imaju djeca u Zapadnoj Europi."

Naveo je i kako će se zalagati da se nastavi sa subvencioniranjem stambenih kredita za mlade jer su putem te mjere mnogi uspjeli riješiti stambeno pitanje te ju je ocijenio uspješnijom od POS-ovih stanova.

"Tražit ćemo da se realizira ono što je u našem programu jer je to interes građana koji su nam dali povjerenje", dodao je Štromar. Na pitanje kada će razgovarati s Andrejem Plenkovićem kazao je: "U stranci već razgovaramo, a u idućih nekoliko dana ćemo razgovarati sa svima". 

Komentirao je i spekulacije da bi Radimir Čačić mogao u koaliciju s HDZ-om te istaknuo kako je donedavno bio u Restart koaliciji te da ga "baš zanima kako će to objasniti kad je nas kritizirao".

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju