Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje trošarina?

Marić o najavi poskupljenja cigareta i alkohola: "To nije iskomunicirano s Ministarstvom financija..."

Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Ministar financija Zdravko Marić kazao je kako prijedlog povećanja trošarina na alkohol i duhanske proizvode nije iskomuniciran s Ministarstvom financija.

Ministar financija Zdravko Marić uoči današnjeg sastanka užeg kabineta Vlade komentirao je mogućnost povećanje trošarina na alkohol i cigarete.

Pročitajte i ovo Ilustracija ENERGETSKA KRIZA Kolike će biti trošarine na gorivo? Vlada opet izmijenila Uredbu Nove cijene goriva NOVA INTERVENCIJA VLADE Plenković: ''Fiksiramo sve današnje cijene goriva na svim postajama osim na autocestama''

"Kad je riječ o tom prijedlogu, mi smo svoje rekli. Porezni sustav gledamo u smislu ukupnog poreznog rasterećenja, a ovakvi prijedlozi nisu u potpunosti iskomunicirani niti s Ministarstvom financija niti u Vladi", kazao je Marić.

Na pitanje hoće li doći do povećanja trošarina na duhanske proizvode i alkohol, Marić je poručio kako o tome još nije donesena odluka.

"U trošarinskom sustavu doći će do određenih uskladbi, bilo s direktivama, bilo s pojednostavljivanjima za porezne obveznike. O visinama trošarina još ne govorim, to ćemo još vidjeti. Što se tiče detalja samih iznosa trošarina, to ćemo vidjeti kada bude išao cijeli paket ", rekao je Marić.

Ministar financija osvrnuo se i na otpis duga blokiranima te nagađanja kako gradovi, banke i telekomi neće slijediti primjer Vlade te otpisivati dugovanja građana.

"Mi ne možemo nikoga prisiliti da otpiše dugove. Država je otpisala dugove do 10.000 kuna. Na sve ostale vjerovnike na koje ne možemo utjecati, dajemo stimulativnu mjeru. No ni na koga ne možemo utjecati ili vršiti pritisak", rekao je Marić.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene