Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neradni dan

Smiju li radnici raditi na izborni dan? Evo što kaže ministar gospodarstva

Damir Habijan
Damir Habijan Foto: Screenshot
Ministar je prije sjednice Vlade objasnio kako zakon propisuje da radnici koji rade u dane blagdana i neradne dane imaju pravo na povećanu plaću.

Izborni dan je neradni te su poslodavci obvezni osigurati radnicima ostvarivanje njihova biračkog prava, a oni koji na izborni dan 17. travnja budu radili imaju pravo na povećanu plaću za taj dan, izjavio je u četvrtak ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan.

Upitan uoči sjednice Vlade smiju li radnici raditi na izborni dan, Habijan je odgovorio kako zakon propisuje da je to neradni dan, a i Državno izborno povjerenstvo je reklo da su poslodavci obvezni radnicima osigurati ostvarivanje njihova biračkog prava.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Isto tako, dodao je, zakon propisuje da radnici koji rade u dane blagdana i neradne dane imaju pravo na povećanu plaću.

"Svima treba osigurati izlazak na izbore, a onima koji rade uvećati plaću za taj dan", rekao je Habijan.

Pročitajte i ovo Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Na pitanje kako HDZ misli osigurati radnike za 125 tisuća novih radnih mjesta koje prema danas predstavljenom programu kani otvoriti u iduće četiri godine u slučaju pobjede na izborima, odgovorio je kako potreba za dodatnom radnom snagom govori o rastu i stanju gospodarstva, kao i da je Hrvatska 2023. godine nakon dugo vremena ostvarila pozitivan migracijski saldo pri čemu je bilo više useljenih nego iseljenih.

Pročitajte i ovo Uskrs, ilustracija Sretan Uskrs Znate li razliku između Uskrsa i Vazma? Neki su običaji jako zanimljivi

Kada je riječ o sudjelovanju Hrvatske u projektu drugog bloka Nuklearne elektrane Krško u Sloveniji, odgovorio je kako je bitno da se ide u njezinu modernizaciju te da je Hrvatska zainteresirana i za gradnju drugoga bloka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene