Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigla presuda

Maskirani 65-godišnjak probao podići milijune s računa biznismena, napravio i dokumente na njegovo ime: "Meni bi bilo dovoljno i 50.000"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac koji je maskiran prijavio gubitak osobnih podataka, zatim izradio nove i na temelju njih pokušao uzeti milijune s bankovnog računa žrtve, sada je osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora.

Muškarac (65) je u travnju 2019. godine došao u banku zamaskiran i s iskaznicom imućnog poduzetnika kako bi isplatio milijun s njegovog računa. 

Osobnu iskaznicu je pribavio u policijskoj postaji u Zagrebu. Prvo je prijavio gubitak osobnih dokumenata te je donio osobno podatke i fotografiju oštećenika. I tamo je došao sa silikonskom maskom i lećama na licu te se predstavio kao osoba koju je želio oštetiti. Napravio je i vozačku dozvolu te putovnicu, prenose 24sata.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 25 tajne mjere SOA-e Milanović iznio detalje odnosa Turudića i Mamića: "Tajni susret pod plaštom noći, voze se satima, skrivaju na tajnim mjestima"

Tu lažnu putovnicu predočio je u banci i zatražio isplatu 1.250.000 eura i 1.000.000 kuna, ali je bankarica posumnjala da nešto nije u redu. Nazvala je osobnu bankaricu žrtve i tada su shvatile da se ne radi o istoj osobi, stoji u presudi.

65-godišnjak je priznao djelo, a rekao je da je to napravio jer je u teškoj materijalnoj situaciji i jer se uspaničio svoje starosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija ORUŽANA SKUPINA Tajnovita organizacija okrivljena za ubojstvo Amerikanaca: Imaju na tisuće boraca i moćni arsenal oružja, ali nije poznato tko ih vodi

"Cilj mi je bio osigurati mirnu starost. Priznajem da sam počinio to djelo, ali meni bi bilo dovoljno i 50.000", rekao je.

Prvostupanjskom je presudom nepravomoćno osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora. Županijski je sud sada prihvatio žalbu zagrebačkog Općinskog kaznenog državnog odvjetništva te je presudu preinačio na jedinstvenu bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, dodaju 24sata.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene