Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudbina

Kismet uplovio u virski akvatorij: Pogledajte kako izgleda luksuzna jahta od 200 milijuna dolara

Aktualno Galerija Kismet luksuzna jahta Kismet luksuzna jahta Foto: Damir Spehar Kismet luksuzna jahta Kismet luksuzna jahta Foto: Damir Spehar/Pixsell +0 Shahid Khan Galerija 1/3 >>
Jednotjedna plovidba na ovom brodu iznosi 1,2 milijuna eura bez dodatnih troškova.

U virski akvatorij u subotu ujutro uplovila je velika luksuzna jahta Kismet. Jahta je vrijedna 200 milijuna dolara, a vlasnik joj je pakistansko-američki biznismen Shahid Khan.

Kismet luksuzna jahta Kismet luksuzna jahta (Foto: Damir Spehar/Pixsell)

Ova 95,2 metra duga jahta izgrađena je 2014. godine u brodogradilištu Lurssen. Jednotjedna plovidba na ovom brodu iznosi 1,2 milijuna eura bez dodatnih troškova.

Luksuzno plovilo krasi i četverometarska srebrna statua jaguara, sa šapom položenom na nogometnu kacigu. Na njoj su i dva heliodroma, unutrašnjost nudi osam luksuzno uređenih apartmana.

Pročitajte i ovo Aftermath požara na otoku Čiovu - 9 Pod nadzorom FOTO/VIDEO Tuga i crnilo nakon požara: Ovako izgleda Čiovo nakon buktinje

Vlasnik Kismeta pravi je primjer ostvarenja "američkog sna". Sa 16 godina došao je iz Pakistana u SAD kako bi studirao. Zarađivao je kao perač posuđa i prodavač sladoleda. Početkom osamdesetih od svog bivšeg poslodavca kupio je tvrtku Flex-N-Gate i pretvorio je u jednu od deset najvećih američkih tvrtki koje se bave proizvodnjom i opskrbom auto-moto dijelova.

Kismet luksuzna jahta Shahid Khan (Foto: Afp)

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija u Požegi Poginuo ugledni slavonski poduzetnik: Prevrnuo mu se traktor dok je kosio travu

Prije desetak godina kupio je klub američkog nogometa Jacksonville Jaguars i tako postao prvi pripadnik etničke manjine koji posjeduje jednu NFL momčad. Pored Jaguarsa, Khan je vlasnik i engleskog nogometnog kluba Fulham iz Londona, a sa svojim sinom Tonyjem 2019. godine osnovao je tvrtku All Elite Wrestling, medijsku kompaniju koja se bavi profesionalnim hrvanjem.

Khan je najbogatija osoba na svijetu pakistanskog podrijetla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene