Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lopovi, lopovi!'

VIDEO: Omišani na nogama: Ponovno se broje glasovi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Splita i Belišća, glasovi nakon drugog kruga lokalnih izbora za gradonačelnika ponovno se broje i u Omišu!

U tijeku je ponovno prebrojavanje glasova drugog kruga lokalnih izbora u Omišu, nakon što je to zatražio lokalni HDZ. Prema trenutnim podacima dugogodišnjeg gradonačelnika Omiša, HDZ-ovog Ivana Škaričića, pobijedio je nezavisni kandidat Ivan Kovačić s 49,75 posto glasova. Škaričić je osvojio 48,83 posto, a nevažećih listića bilo je 1,41 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponovljeni izbori na 2 mjesta IPAK JE USPIO: Dinko Burić pobijedio u utrci za gradonačelnika Belišća! Slika nije dostupna Borba za mjesto gradonačelnika Ponavljanje izbora na dva biračka mjesta: U Belišću bitan svaki glas

Ispred zgrade gradske uprave okupilo se više stotina građana koji su nezadovoljni odlukom o novom prebrojavanju glasova te su skandirali 'lopovi, lopovi'.

Kako doznajemo, do problema je došlo jer pobjednički kandidat Ivan Kovačić nije bio obaviješten da će se provesti postupak novog prebrojavanja. Također, prebrojavanje je počelo bez prisutnosti predstavnika njegove liste koji su tek naknadno, na vlastiti zahtjev, ušli u zgradu.

Navodno, radi se i o proceduralnoj pogrešci jer o novom prebrojavanju nije bilo obaviješteno Županijsko izborno povjerenstvo, kojem se moraju podnijeti svi  prigovori na proces provedbe izbora.

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene