Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dinko Burić iz HDSSB-a pobjedio je, prema prvim privremenim neslužbenim rezultatima ponovljenih izbora na dva biračka mjesta u Belišću, Dinka Huisa iz HDZ-a u utrci za gradonačelnika.


Dinko Burić dobio je 2.550 glasova birača Belišća, a Dinko Huis 2.510. glasova. Svog je protukandidata iz HDZ-a Burić pobijedio sa samo 40 glasova više.

Vezani članci Predizborna križaljka uoči lokalnih izbora - 1 Sve su bliži lokalni izbori, diljem Hrvatske priprema se juriš na mjesta gradonačelnika. Gužva vlada na desnici, ali i na ljevici Andrej Plenković Plenković o prihvatu 12 djevojčica: "Neće se ovdje nikome ništa dogoditi ako one dođu u Hrvatsku"

Tako je na ponovljenim izborima na dva biračka mjesta u Belišču Burić je dobio povjerenje većine građana koji su izašli na glasovanje.

>> Saga u Belišću se nastavlja: Ustavni sud naredio PONAVLJANJE IZBORA!

Burić je večeras rekao da je bio siguran u pobjedu te je zahvalio svim biračima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su njemu dali glas. Naglasio je da u Belišću ima mnogo posla kako bi se olakšao život građana koji teško žive.

Zanimljivo, prebrojavanje glasova na ta dva biračaka mjesta trajalo je više od dva sata. Toliko je trebalo članovima biračkih odbora da dostave rezultate glasovanja u gradsko izborno povjerenstvo.

I ova razlika pokazuje tijesnu borbu između dva kandidata, ali je ipak puno veća od one iz drug kruga izbora kada je Huis pobijedio sa samo jedan glas razlike.

Burić se nakon toga žalio Ustavnom sudu, a njegova je žalba usvojena te su izbori ponovljeni. (Z.P./I.D. / Hina)

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013