Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve izmislio

Lažna "humanitarka" s Facebooka: Sakupljao novac za bolesnu djevojčicu koja – ne postoji

Lažna humanitarna akcija na Facebooku
Lažna humanitarna akcija na Facebooku Foto: Profimedia
Djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kaptola, kojeg se sumnjiči da je na Facebooku, s ciljem pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi, izradio stranicu na kojoj je građane pozivao da uplate novčane iznose za bolesnu osobu s područja Osijeka.

Utvrđeno je kako je podatke izmislio, čime je počinio kazneno djelo prijevare. Protiv mladića zbog toga će biti podignuta kaznena prijava.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Ilustracija prevarili je lažni policajci Žena (81) ostala bez više desetaka tisuća eura! Policija upozorava: "Takvi postupci se provode u bankama"

"Izmislio je podatke i humanitarnu akciju, još ne znamo koliko mu je točno novca uplaćeno na račun ni koliko je ljudi uspio prevariti", rekli su nam iz PU požeško-slavonske. 

Akcija je pozivala građane da novčano pomognu kako bi se izliječila petogodišnja izmišljena djevojčica Kristina Omić iz Osijeka.U apelu za pomoć stajalo kako je "Kristina Omić iz Osijeka rođena 12. lipnja 2014. i bliži joj se peti rođendan, a nikada nije spoznala što to znači biti sretna na svoj dan."

Navodna je obitelj u objavi na Facebooku i internetskoj stranici tražila više od pola milijuna kuna. No policija i HZZO krajem prošlog tjedna potvrdili su da djevojčica pod tim imenom i prezimenom i s tim datumom rođenja ne postoji, a stranice su s Facebooka ubrzo nestale.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene