Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretraga doma i vozila

Kod istarskog dilera pronađena veća količina droge, automatska puška, dva pištolja...

Akcija Istarske policije - 4
Akcija Istarske policije - 4 PU Istarska
Aktualno Galerija Akcija Istarske policije - 4 Akcija Istarske policije - 4 Foto: PU Istarska Akcija Istarske policije - 3 Akcija Istarske policije - 3 Foto: PU Istarska Akcija Istarske policije - 2 Akcija Istarske policije - 2 Foto: PU Istarska +0 Akcija Istarske policije - 1 Galerija 1/4 >>
Istarska policija pronašla je drogu, automatsko oružje s prigušivačem, dva pištolja i veću količinu streljiva kod 39-godišnjaka.

Pulska je policija u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije i Interventnom jedinicom policije dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom i utvrdila sumnju da je muškarac počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari, navela je PU Istarska u priopćenju.

Temeljem prikupljenih saznanja da se muškarac bavi preprodajom droge, policija je u četvrtka u jutarnjim satima na području Pule obavila pretragu doma, vozila i prostora koje osumnjičeni koristi.

Tijekom pretraga policijski službenici pronašli su ukupno 329 grama marihuane, 1.5 grama heroina i 255 grama zasad neutvrđene bijele praškaste materije. Također su pronađene i dvije digitalne vage.

Prilikom pretraga doma, policija je kod 39-godišnjaka pronašla i automatsku pušku s prigušivačem i pripadajućim spremnikom. Radi se o oružju čije je posjedovanje zakonom zabranjeno (oružje kategorije A) te se protiv njega podnosi kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari.

U pretrazi su pronađena i dva pištolja sa pripadajućim spremnicima, kao i 27 komada puščanog streljiva i 295 komada pištoljskog streljiva.

Pročitajte i ovo Loka I nije joj prvi put Heroj dana je na četiri noge: Loka nanjušila drogu u obiteljskoj radionici, na mjestu gdje je nitko ne bi tražio

Njihovo posjedovanja nije zabranjeno, ali kako pištolji nisu registrirani i prijavljeni policiji, protiv muškarca se stoga podnosi i optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Također je pronađeno i oduzeto i sedam registracijskih pločica pulskih i riječkih oznaka.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u četvrtak u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Istarske policije. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene