Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I nije joj prvi put

Heroj dana je na četiri noge: Loka nanjušila drogu u obiteljskoj radionici, na mjestu gdje je nitko ne bi tražio

Aktualno Galerija Loka Loka Foto: DNEVNIK.hr Ivana Kopčić, novinarka Nove TV Ivana Kopčić, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Ivica Goričanec, Vodič službenog psa za detekciju droga Ivica Goričanec, Vodič službenog psa za detekciju droga Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Goričanec i Ivana Kopčić Galerija 1/4 >>
Policijska uprava Međimurska zaplijenila je veliku količinu droge skrivenu u - obiteljskoj radionici. A ilegalne supstance otkrila je belgijska ovčarka Loka.

Radi se o kokainu, ekstaziju i gotovo kilogramu amfetamina. Loka je službeni pas za detekciju droga, koji, baš kao i ovoga puta, pronalazi drogu na mjestima na kojima čovjek teško može.

"Droga je bila u tokarskom stroju, u jednom djelu gdje se mora skinut poklopac. Loka je prilikom pretrage kuće i radione nanjušila taj stroj gdje se unutra nalazila droga.", objasnio je vodič službenog psa za detekciju droga, Ivica Goričanec, reporterki Dnevnika Nove TV, Ivani Kopčić.

Na pitanje koliko dugo su Loka i on tim i je li im ovo prva takva akcija Goričanec je poručio: "Bilo je puno akcija s više i manje količine droge. Najveća akcija bila je 12 kilograma marihuane, a sve je Lokina zasluga.

Pročitajte i ovo Policijski pas Boy Nije prvi put Boy opet briljirao: Nanjušio više od 200 grama droge

Pročitajte i ovo Ilustracija osumnjičeni priveden Nanjušio nevolju: Policijski pas u stanu otkrio 4 ručne bombe, pištolj i pušku

Sama obuka za pronalazak droge ovisi o psu, a uglavnom je to 6-8 mjeseci. Protiv 43-godišnjeg vlasnika je nakon uhićenja podignuta kaznena prijava. Tako je završena još jedna policijska akcija, ovoga puta s Lokom u glavnoj ulozi.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene