Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrušio se na oporbu

Kerum: Dobio sam jutros živčani slom, briga me za izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željko Kerum jutros se gostujući na Radio Splitu žestoko obrušio na oporbu.

'Politika mi se zgadila. Neka nađu većinu u vijećnici, neka me maknu, neka naprave referendum...', vikao je Kerum u eter Radio Splita ogorčen jer je 'zapeo' njegov projekt poticajne stanogradnje.

Pročitajte i ovo Željko Kerum Neke nekretnine već prodane Kvadrat Kerumova zemljišta na Čiovu procijenjen na 79 eura Željko Kerum - 1 ČERMAK PREUZEO DIO NEKRETNINA Robna kuća u Zadru, elitni restoran, kino u centru Zagreba, svinjogojska farma... Kerumove nekretnine unovčene za 8,4 milijuna eura

Banke naime, ne žele kreditirati kupce stanova na splitskoj Kili koje gradi njegov nećak Igor Sapunar, pa su kupci za učešće prinuđeni uzimati nenamjenske kredite. Tvrtka naime, nema dozvole za gradnju.

'Dobio sam jutros živčani slom, briga me za izbore, najradije bi otišao na selo ili otok gdje me nitko ne zna', ljutito je kazao Kerum koji smatra da ga, osim oporbe, opstruiraju i iz jedne banke.

Kerum se kasnije obratio i priopćenjem u kojem tvrdi kako je ponosno obećao stanove od 1.000 eura po kvadratu te da je sve 'čisto, zakonito i iznad svega ljudski'. Kerum tvrdi kako je parcele na kojima je mislio graditi stanove za ljude s liste POS-a 'blokirala politika kojoj je pomrsio račune pobijedivši ih na izborima'.

'Blokiraju izgradnju jeftinih stanova konstantno cijelo desetljeće, jer im nije u interesu da vi stanove dobijete po 1.000 eura za metar kvadratni. Jer ta je ista politika davala mogućnost raznim investitorima da prodaju stanove preko 2.500 eura. Jedini stanovi koji su se gradili u Splitu su moje djelo, odnosno firme Kerum koja je kupila zemljište i osigurala gradnju POS-ovih stanova.Ovo vam pišem jer želim da shvatite da se s vama politizira i da ne nasjedate političarima koji vas koriste kao oružje protiv mene', priopćio je Kerum.

Audio snimku Kerumova gostovanja poslušajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene