Obavijesti Pretražite Navigacija
ČERMAK PREUZEO DIO NEKRETNINA

Robna kuća u Zadru, elitni restoran, kino u centru Zagreba, svinjogojska farma... Kerumove nekretnine unovčene za 8,4 milijuna eura

Željko Kerum obratio se javnosti dan nakon izvanrednih izbora za splitskog gradonačelnika - 2
Željko Kerum obratio se javnosti dan nakon izvanrednih izbora za splitskog gradonačelnika - 2 Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavic
Trgovački sud u Splitu zaprimio je dopis stečajne upraviteljice Keruma d.o.o s popisom svih dosad prodanih nekretnina tvrtke u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna eura, kao i popis još sedam neunovčenih nekretnina trenutačno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 eura.

U dopisu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo navedeno je da je prodano 17 nekretnina od kojih je "na bubnju" za najveću cijenu od 1,53 milijuna eura unovčena poslovna zgrada - robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1,51 milijun eura te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom poduzetniku Ivanu Čermaku.

Kerumova zgrada u Okrugu na Čiovu prodana je za 1,01 milijun eura, a bivše zagrebačko kino Central u središtu Zagreba bilo je unovčeno za 993.397 eura i predano tvrtki Ivana Čermaka.

Kerumova svinjogojska farma u Drnišu bila je prodana za nešto više od 465.000 eura, građevinsko zemljište u Supetru na Braču za 853.706, a stan na Trgu Kneza Višeslava u Zadru za 240.000 eura. Najmanje, samo 1990 eura unovčeno je od prodaje suvlasničkog djela poslovnog prostora u zagrebačkoj Praškoj ulici.

S druge strane, u izvješću stečajne upraviteljice navodi se još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 eura te zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, spremišta u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru još nije završena procjena vrijednosti.

Pročitajte i ovo Frizerski salon INFLACIJA BUKTI Pogledajte koliko su poskupjele usluge u godinu dana

Izvješće stečajne upraviteljice uslijedilo je nakon nedavno obavljene oglase za prodaju Kerumovih spremišta u Zadru za koje će se pisane ponude otvarati na ročištu zakazanom 6. listopada. U dnevnom tisku i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiri spremišta od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2289 do 2522 eura.

Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda, a u slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu provest će se javna dražba po načelu "tko da više". Prodaja se obavlja po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca, ističe se u oglasu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene