Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu ozlijeđeni

'Katarina' potonula, posada spašena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog prodora mora uslijed udara u otok Žut, s tonuće jedrilice jučer oko 19 sati ribarski brod 'Brusnik' spasio je dvije osobe, a 12-metarska jedrilica potonula je na dubini od 80 metara između otoka Pašman i Žut.

Dva člana posade s jedrilice "Katarina" hrvatski su državljani, i nisu ozlijeđeni, izvijestilo je jutros Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC) dojavu o nezgodi primila je jučer oko 18,30 sati putem Županijskog centra Šibenik.

Pročitajte i ovo Tisuće litara dizela završile u rijeci pokušava se spriječiti širenje VIDEO Katastrofa na rijeci: Potonula tegljanica, desetak tisuća litara dizela izlilo se u vodu Ilustracija Drama na moru Traje potraga za 31 nestalim mornarom: Ratni brod prijavio kvar pa potonuo

>> Italija: Prevrnuo se brod s imigrantima, troje mrtvih, 70 spašenih

Zbog jakog prodora mora, MRCC Rijeka predložila je zapovjedniku ispaljivanje signalnih raketa zbog dva uočena plovila na radaru u blizini tonuće jedrilice. Brodolomce je potom uočila ribarica "Brusnik" na kojoj su pričekali dolazak vlasnika charter tvrtke Gomar ASC yachting iz Biograda, nakon čega je ribarica nastavila plovidbu prema Pagu. Prema riječima zapovjednika, na plovilu se nalazi oko 50 litara dizela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene