Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasila ih obalna straža

Italija: Prevrnuo se brod s imigrantima, troje mrtvih, 70 spašenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska obalna straža pritekla je u subotu navečer u pomoć oko 70 imigranata čija se brodica, na putu prema Italiji, prevrnula između libijskih obala i otoka Lampeduse, na krajnjem jugu Italije.

Nađena su tri tijela, a nekoliko brodolomaca je primilo liječničku pomoć na brodu talijanske mornarice, objavila je talijanska agencija Ansa.

Pročitajte i ovo Jadrolinija trajekt Može primiti do 1800 putnika VIDEO 18 milijuna eura vrijedna investicija za što bolju ljetnu sezonu: Goste očekuje usluga dostojna kruzera Slika nije dostupna Spriječena tragedija Talijani spasili 1.500 imigranata u zadnja 24 sata

>> Turska: Brod s imigrantima razbio se od stijene, najmanje 39 mrtvih

Talijanske vlasti obaviještene su o nesreći pozivom preko satelitskog telefona. Obalna straža potom je obavijestila libijske i malteške vlasti, čiji je zrakoplov lokalizirao brod, koji se prevrnuo 35 milja od Libije i 140 milja od Lampeduse odakle su na mjesto nesreće upućena dva patrolna broda.

Italija se tijekom 'arapskog proljeća' suočila sa znatno većim priljevom imigranata na svojim južnim obalama. Od siječnja do rujna ove godine na talijanskim se obalama iskrcalo osam tisuća ilegalnih imigranata, objavila je u rujnu talijanska vlada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene