Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imenjaci slavnog genijalca

''Ja sam Nikola Tesla'' - '' I ja sam Nikola Tesla'': ''Ako si ti Nikola Tesla, ja sam Albert Einstein''

Na današnji dan prije 167 godina rodio se Nikola Tesla. Dovoljno je reći samo ime i zna se da je riječ o neponovljivom genijalcu, ekscentriku i izumitelju. Dugujemo mu svijet kakav danas poznajemo, a što o njemu kažu Nikole Tesle, doznala je reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

Jedan Nikola Tesla živi u Starigradu u Paklenici. Drugi Nikola Tesla dolazi iz Virja kod Koprivnice. Nijedan nema rodbinske veze s genijalcem. obojica imaju gomilu anegdota o reakcijama na njihovo ime.

''Ja sam se javio na telefon, razgovaramo i sad pita on "pa dobro, s kim ja razgovaram", rekoh - ja sam Nikola Tesla, a on kaže "ako si ti Nikola Tesla, ja sam Albert Einstein" i spusti slušalicu'', prisjetio se Tesla iz Virja.

Anegdota ne fali ni Tesli iz Starigrada: ''Prvo je nevjerica, a imao sam par problema. Na primjer, kad sam radio u Dubrovniku, primao sam poštu iz jedne putničke agencije iz Francuske, gdje je pisalo "Nikola Tesla, Ulica Nikole Tesle" jer sam živio u Ulici Nikole Tesle u Dubovniku, onda su vraćali pakete u Francusku, pa sam morao ići u glavnu poštu dubrovačku da dokažem da postojim.''

Pročitajte i ovo Ekstremni radni uvjeti, ilustracija - 6 Ekstremni radni uvjeti Dok se većina ljudi ovih dana muči na vrućinama, oni se na svome radnom mjestu mogu zadržati najviše 45 minuta: "Nos se zaledi, obrve..."

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik Vlade Pogledajte video Premijer Plenković poručuje da građani bolje žive nego prije nekoliko godina

Kako je Tesla iz Virja jednom zbog imena gotovo dobio batine i kakve usporedbe prate cijeli život Teslu iz Starigrada, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Viktorije Bednjanec.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene