Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HŽ upozorava - sutra što dalje od pruge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske željeznice upozoravaju da će kontaktna mreža na dionici od Savskoga Marofa do Sutle sutra u 8 sati biti stavljena pod napon od 25.000 volta te da se za život opasno približavati pruzi na toj dionici.

Zabranjeno je i za život opasno kretati se uzduž pruge, unutar ili izvan kolosijeka, hodati po tračnicama ili stajati na njih, dodirivati tijelom ili nekim predmetom metalne konstrukcije i žice kontaktne mreže, elektrovučna vozila i električne naprave na njima, upozorava HŽ.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Darko Barišić - 1 Ovo su prioriteti... Član uprave HŽ-a otkrio detalje: Što će sve obuhvatiti obnova željeznica teška 6 milijardi eura Ilustracija od 1. veljače HŽ ima važnu obavijest za putnike u Zagrebu: Dio vlakova se otkazuje, očekuju se znatna kašnjenja

Također je opasno penjati se na krovove zatvorenih vagona, vagonske cisterne, otvorene teretne vagone, metalne konstrukcije kontaktne mreže i slično te polijevati i prskati vodom metalne konstrukcije, vagone, lokomotive, žice kontaktne mreže i tračnice kolosijeka.

HŽ upozorava građane da se ne približavaju prekinutim žicama, ne prislanjaju ili slažu materijale uz metalne konstrukcije kontaktne mreže te premošćuju tijelom ili metalnim predmetima tračnice kolosijeka.

Kontaktna mreža će se pod visoki napon staviti u sklopu radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Savski Marof - Kumrovec, koji su počeli 5. lipnja, a pokusna vožnja elektromotornom garniturom na dionici Savski Marof - Sutla bit će sutra u 13,30 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene