Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolone i zastoji

Počeo produženi vikend, ekipa Nove TV provjerila je stanje u prometu na graničnom prijelazu sa Slovenijom

Hrvatski autoklub javlja o pojačanom prometu i gužvama na autocesti od kopna prema moru. Mnogi su već krenuli na produženi vikend. Na graničnom prijelazu Rupa bila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

Počeo je produženi vikend, a s njim i gužve na prometnicama. HAK javlja o pojačanom prometu na svim pravcima od kopna prema moru. Na većini autoceste A1 vozi se u koloni. 

Gust je promet i između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u smjeru Rijeke, a na čvoru Matulji u smjeru Opatije i Istre kolona je duga 2 km.

Osim gužvi i kolona, za sada nema posebnih poteškoća, a iz HAK-a upozoravaju da se tijekom vikenda, zbog najavljenog nevremena, očekuju poteškoće koje može izazvati kiša i jaki vjetar, ponajviše na cestama podno Velebita.

Mogućen je oganičenje prometa za pojedine skupine vozila, kao i poteškoće u pomorskom prometu zbog očekivane jake bure.

Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić u petak se uživo javila s graničnog prijelaza Rupa.

Ona je naglasila kako su vremenski uvjeti za putovanje diljem Hrvatske još uvijek povoljni, a promet je pojačan na gradskim prometnicama, obilaznicama, cestama koje vode uglavnom prema moru, ali i na nekim graničnim prijelazima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna važan dan Hrvatska 30. svibnja obilježava Dan državnosti, znate li zašto ga slavimo?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nije dobro Europski sustav za oluje izdao upozorenje za Hrvatsku: Prijete nam velika tuča i jaki udari vjetra

"Na graničnom prijelazu sa Slovenijom u Hrvatsku se ulazi u jednoj koloni, no čekanja su minimalna. Iz policije očekuju priljev vozila u petak navečer i tijekom subote", izvijestila je reporterka Nove TV.

Iz policije i Hrvatskog autokluba apeliraju na vozače da vožnju prilagode uvjetima na cesti. Očekuje se promjena vremena, bit će padalina i vjetra. Apeliraju na pojačan oprez i strpljenje na dionicama cesta i autocesta na kojima su u tijeku radovi.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene