Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Recept za nevrijeme

Zatišje pred buru za produženi vikend: Meteorolog ne donosi lijepe vijesti

Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi.

Prodor hladnijeg, vlažnog zraka na dobro ugrijano tlo recept je za nevrijeme, koje se u srijedu i ostvarilo, prvo u sjevernim kopnenim krajevima gdje je bilo tuče, a kasnije su olujni oblaci, nastajući istočno i jugoistočno od Zagreba prebrisali i gotovo cijelu Slavoniju i Baranju.

Lokalno je pri tom palo 30-ak litara kiše, češće između 5 i 15. U četvrtak je na kopnu zato manje toplo, ugodnije, a u petak će ponovno zagrijati, isto prolazno i isto omogućavajući pojačane nestabilnosti poslijepodne i krajem dana. Vikend, ne onakav kakav biste poželjeli.

U petak smo u polju povišenog tlaka, no sa sjevera se već približava opasna fronta ispred koje će u južnoj i jugozapadnoj struji prvo stići još malo vrućine, a potom će se vrijeme navečer opet preokrenuti i to će nas uvesti ovaj u produljeni vikend, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

U petak ujutro, djelomice ili pretežno sunčano, uz promjenjivu naoblaku koje će najviše biti u kopnenim krajevima. Najsunčanije na jugu. Bez nekog značajnijeg vjetra, bit će to u petak zatišje pred buru, i figurativno i doslovno. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti 15-ak stupnjeva, u gorju nešto niža, a na moru većinom od 17 do 22.

Slično vrijeme očekuje nas i poslijepodne, uglavnom dosta ili dovoljno sunca, ali i vruće i pomalo sparno i ne bez mogućnosti za poneki pljusak i grmljavinu lokalno, uz jači razvoj oblaka. Osobito ovdje na zapadu zemlje. Navečer i u noći na subotu pak stiže jača promjena. Najviša dnevna temperatura bit će oko 30. A u subotu zato dosta hladnije.

I u Slavoniji i Baranji u petak djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku: poslijepodne je moguć poneki pljusak, a jača promjena i ovdje stiže u noći na subotu. U petak još dosta toplo i vruće uz 30-ak stupnjeva.

I u gorju i na sjevernom Jadranu barem dijelom vedro, malo više oblaka u gorju tijekom dana gdje je isto moguć pljusak i prije nego stigne prava promjena vremena. Vjetar slab od umjeren jugozapadni, temperatura blizu 30, možda koji stupanj manje. U Gorskom kotaru oko 25.

U Dalmaciji će i u petak prevladavati sunčano, te će biti vrlo toplo i vruće. Uz obalu jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, dok će temperatura biti oko 30 stupnjeva. More je najčešće 20ak do 22 stupnja.

Pročitajte i ovo Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 7 NITKO NIJE STRADAO FOTO/VIDEO MUP objavio snimke i fotografije olujnog nevremena: "Zabilježena je znatna šteta..."

U subotu i nedjelju u unutrašnjosti oblačno, povremeno s kišom, u subotu u noći još ponegdje i grmljavinom. Puhat će sjeveroistočnjak i bit će osjetno hladnije, 10-ak i više stupnjeva, osobito u nedjelju. U ponedjeljak potom mrvicu toplije uz sunčana razdoblja i smanjenje naoblake.

Pročitajte i ovo Nevrijeme poharalo dijelove Hrvatske ZAHVAĆENO PET ŽUPANIJA VIDEO Jako nevrijeme poharalo dijelove Hrvatske: "Padala je tuča gotovo veličine naranče, nije dobro..." Uništena gotovo polovica proizvodnje cvijeća

Na Jadranu za vikend promjenljivo oblačno, u subotu kiša uglavnom na sjevernom dijelu, a u nedjelju i drugdje pri čemu se uglavnom u Dalmaciji mogu očekivati i pljuskovi praćeni grmljavinom te lokalne nevere.

Puhat će umjerena i jaka, mjestimice podno Velebita na mahove i olujna bura, a prema jugu umjereno i jako jugo. Vjetar slabi u ponedjeljak. U subotu će na moru još biti vrlo toplo, osobito na jugu, no u nedjelju i ovdje svježije, iako ne kao u unutrašnjosti.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene