Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objasnio svoj potez

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina podnio je ostavku

Oleg Butković, Zlatko Komadina i gradonačelnik Damir Rukavina i ravnatelj Lučke uprave Mario Kružić
Oleg Butković, Zlatko Komadina i gradonačelnik Damir Rukavina i ravnatelj Lučke uprave Mario Kružić Foto: Goran Kovacic/Pixsell
Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina podnio je ostavku.

Priopćenje gradonačelnika Crikvenice Damira Rukavine u kojem objašnjava svoj odlazak prenosimo u cijelosti:

"Danas sam podnio ostavku na dužnost gradonačelnika Grada Crikvenice. Zahvaljujući povjerenju koje su mi građani Grada Crikvenice poklonili četiri puta, dužnost gradonačelnika obašao sam 15 godina. 
Za vrijeme moja četiri mandata Crikvenica, Jadranovo, Dramalj i Selce značajno su se promijenili, naš grad postao je mjesto ugodno za život svih njegovih građana.

Uvijek mi je bilo važno na prvo mjesto staviti najosjetljivije skupine društava. Posebno sam ponosan na projekte obnove, proširenja i uređenja naših škola i vrtića. Danas sva naša djeca pohađaju nove i obnovljene odgojno obrazovne ustanove.

Pročitajte i ovo Screenshot Iz minute u minutu VIDEO Ispaljena raketa na još jedan brod u Crvenom moru, oglasila se Bijela kuća: "Ne zanima nas rat, ali ako bude potrebe - nećemo oklijevati"

Pročitajte i ovo Ilustracija Puno nesreća Crni led okovao je Njemačku: Stanovnicima stiglo upozorenje, vatrogasci proglasili izvanredno stanje

Grad smo s najvećim iznosima potpora za novorođenu djecu nizom pronatalitetnih mjera, pomoći i potpora koje pružamo djeci i obiteljima. Skrb za naše najstarije sugrađane obavljamo kroz rad Centra za pružanje usluga u zajednici putem kojeg svi naši stariji sugrađani imaju napolaganju uslugu pomoći u kući.

U posljednjih 15 godina realizirano je mnogo kapitalnih i za naš grad iznimno važnih projekata. Teško ih je sve nabrojati, ali istaknut ću one koji su značajno utjecali na promjenu vizure našeg grada, podizanje kvalitete života i prepoznatljivosti Crikvenice u turističkom smislu.

Rekonstrukcija i uređenje Trga Stjepana Radića u Crikvenici, uređenje i rekonstrukcija Trga palih boraca i Obale hrvatskih branitelja u Selcu, izgradnja plaže Grabova u Jadranovu, rekonstrukcija Preradovićeve ulice, rekonstrukcija ceste D8 – D8 u Dramlju i Ulice Milovana Muževića u Dramlju, izgradnja groblja u Zoričićima. , uređenje Pazdehove u Dramlju, izgradnja zatvorenog boćališta u Gornjem kraju, podizanje spomenika braniteljima iz Domovinskog rada i spomenika Vukovaru u Vukovarskoj ulici, izgradnja stanova za socijalno ugrožene građane, kupnja i uređenje Stare škole u Crikvenici gdje su dom pronašle naše uduge u kulturi i Gradskoj. knjižnica, uređenje šetnice uz Dubračinu, uređenje šetnice Kačjak – Perhati, ribarska kućica u Selcu, uređenje šetnice i plaže Kačjak, projekt Aglomeracije….

Pročitajte i ovo Strani radnici Podignuta optužnica Unosan posao na granici: Policajac s poduzetnikom dogovorio da mu propušta migrante koji će raditi za njega

Pročitajte i ovo Hutisti, jemenski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) Novi sukob Tko su hutisti, zašto napadaju brodove u Crvenom moru i kakav im je status na Bliskom istoku: Sve o pobunjeničkoj skupini koja je zaratila s SAD-om

Po prvi puta uveden je gradski City bus prijevoz kojim su međusobno povezani svi djelovi našeg grada.  U sve ove projekte utkano je mnogo truda, rada, promišljanja. Veseli me da nakon mene ostaju veliki i važni projekti za budućnost našega grada.

Želim se zahvaliti svim građanima i građanima Crikvenice, Dramlja, Jadranova i Selaca koji su mi četiri puta poklonili svoje povjerenje, trudio sam se opravdati ga. Vjerujem da se uloženi trud vidi u svim projektima koje smo realizirali, piše Novi list. 

Veliku zahvalu želim uputiti svim svojim suradnicima, svim zamjenicima gradonačelnika koji su istom obnašali ovu dužnost u posljednjih 15 godina, svim djelatnicima i djelatnicima gradske uprave, gradskih komunalnih poduzeća, javne vatrogasne postrojbe, svih ustanova, turističkih zajednica, naših škola i vrtića. Hvala i svim gradskim vijećnicama i vijećnicima kao i svim predsjednicima vijeća. Veliko hvala i svim udrugama koje djeluju na području grada. Bez svih vas ne bi bilo moguće realizirati sve velike i za Crikvenicu važne projekte.

Crikvenica je danas financijski stabilan grad, proračun za 2024. godinu je usvojen, a svi planirani projekti se nastavljaju provoditi. Ostavku podnosim svjestan činjenice da sam završio godinu za odlazak u mirovinu i da je vrijeme da odgovornost za vođenje grada preuzmu mlađi od mene.


Nakon moje ostavke dužnost gradonačelnice obnašat će moja dugogodišnja zamjenica Ivona Matošić Gašparović kojoj ovim putem čestitam na novoj dužnosti i želim mnogo uspjeha u obnašanju ove iznimno važne i časne dužnosti”, piše u priopćenju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene