Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Elisabeth Borne

Francuska premijerka podnijela ostavku, oglasio se Macron: ''Od sveg srca, hvala"

Elisabeth Borne
Elisabeth Borne Foto: Afp
Francuska premijerka Elisabeth Borne podnijela je ostavku, objavilo je u ponedeljak francusko predsjedništvo.

Uoči izbora za Europski parlament i Olimpijskih igara u Parizu francuska premijerka Elisabeth Borne podnijela je ostavku.

Predsjednik Emmanuel Macron nije odmah imenovao njezina nasljednika, a na društvenoj mreži X zahvalio joj je na njezinu radu.

"Gospođo premijerko, draga Elisabeth Borne, vaš rad u službi naše nacije bio je svaki dan uzoran. Naš projekt realizirali ste hrabrošću, posvećenošću i odlučnošću žena države. Od sveg srca, hvala'', poručio je Macron. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Dvoje je otrovano Misteriozne smrti: U posljednjih mjesec dana troje novinara pronađeno mrtvo

Pročitajte i ovo Američki avion KC-135 Stratotanker kružio iznad Bosne i Hercegovine Suradnja dviju vojski Poslali poruku Dodiku: Američki zračni tanker kružio iznad BiH, a onda su stigli i lovci F-16

Promjena na mjestu premijera dolazi nakon godine koju je obilježila politička kriza izazvana spornim reformama mirovinskog sustava i imigracijskih zakona, a Macron nastoji dati novi poticaj svojem drugom mandatu uoči europskih izbora i Igara.

Premda još nasljednik nije imenovan, neka imena se već spominju u kadrovskoj križaljci.

Između ostalog tu su 34-godišnji ministar obrazovanja Gabriel Attal i 37-godišnji ministar obrane Sebastien Lecornu, a koji god od njih bude odabran, ako do toga dođe, bio bi najmlađi francuski premijer ikada, piše France24.

Neka od imena koja se još spominju su i ona ministra financija Brune Le Mairea te bivšeg ministra poljoprivrede Juliena Denormandiea



 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene