Obavijesti Video Pretražite Navigacija
visoke temperature

Ravnateljstvo civilne zaštite upozorava: Uz ove savjete lakše ćete prebroditi toplinski val

Aktualno Galerija Kupalište u Karlovcu, ilustracija - 1 Kupalište u Karlovcu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Alenko Hudak Alenko Hudak Foto: DNEVNIK.hr Anja Perković, reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Kupalište u Karlovcu, ilustracija - 2 Galerija 1/4 >>
Jedna od regija koje su na udaru toplinskog vala je i karlovačka. Reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković na mjestu na koje se mnogi dolaze rashladiti razgovarala je s Alenkom Hudakom iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Karlovčani nemaju problema s pronalaskom spasa od ljetnih vrućina, rekla je reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković koja se javila uživo iz jednog od kupališta gdje je temperatura rijeke Korane oko 22 stupnja. 

Reporterka je razgovarala s Alenkom Hudakom iz Ravnateljstva civilne zaštite koji je naglasio da je jako važno, prilikom ulaska u vodu, rashladiti se. 

Pročitajte i ovo Pronađen je Boco - 3 nakon dva mjeseca FOTO/VIDEO Sretan kraj! Pronađen je pas Boco: "Da smo jučer našli milijun dolara, ne bismo se toliko veselili"

Kupanje na rijekama, rekao je Hudak, nije isto kao i na moru. "Vrebaju opasnosti, na uređenim kupalištama one su izbjegnute jer su ta kupališta očišćena", dodao je.

Objasnio je da do ozljeda može doći, primjerice, u skokovima na mjestima gdje nismo upoznati sa svime jer ispod može vrebati grana, drvo i druge opasnosti.

Pročitajte i ovo Morski pas Bliski susret sa životinjom VIDEO Morski pas na smrt preplašio surfere: Pratio ih i kružio oko njihovih dasaka

Hudak je uoči visokih temperatura građanima poručio da budu odgovorni prema sebi.

"Dolaskom visokih temperatura dolazi i do dehidracije, sunčanog toplinskog udara i treba piti dovoljno tekućine.

Preporučamo da to bude negazirana voda, da se izbjegavaju kofeinski i alkoholni napitci i fizički napori - ako nešto moramo raditi, neka to bude u jutarnjim ili večernjim satima", zaključio je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene