Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi Zakon

FOTO Zbog neradne nedjelje ljudi ponovno pohrlili u otvorene trgovine

Gužva u pekari
Gužva u pekari Mia Slafhauzer/Pixabay
Aktualno Galerija Gužva u pekari Gužva u pekari Foto: Mia Slafhauzer/Pixabay Gužva u pekari Gužva u pekari Foto: Mia Slafhauzer/Pixsell Gužva ispred Kauflanda - 5 Gužva ispred Kauflanda - 5 Foto: Vanesa Pandzic/Cropix Gužva ispred Kauflanda - 6 Gužva ispred Kauflanda - 6 Foto: Vanesa Pandzic/Cropix +3 Gužva ispred Kauflanda - 2 Galerija 1/8 >>
Od 1. srpnja trgovci mogu raditi 16 nedjelja u godini. Neradnim nedjeljama stvaraju se gužve u trgovinama koje rade. U fotogaleriji pogledajte kako je to izgledalo u Zagrebu u Središću i na Autobusnom kolodvoru.

Neradne nedjelje stvaraju gužve na određenim mjestima koja su odlučila imati otvorena vrata za svoje kupce. Tako su ispred Kauflanda u Središću, viđene velike gužve uz redove automobila.

Osim što se stvaraju velike gužve u trgovinama otvorene nedjeljom, gužve su i na benzinskim postajama koje nedjeljom smiju raditi.

Gužva u pekari Gužva u pekari (Foto: Mia Slafhauzer/Pixabay)

Gužva u pekari Gužva ispred Kauflanda - 6 Foto: Vanesa Pandzic/Cropix

Neke su benzinske postaje u svoju ponudu uvrstile svježi kruh i mlijeko. Tako je primjerice benzinska postaja u mjestu Gornji Kneginec, pored Varaždina, odlučila doskočiti problemu neradnih nedjelja i u ponudi imati svježi kruh.

Gužva u pekari Gužva ispred Kauflanda - 3 (Foto: Vanesa Pandzic/Cropix)

Gužva u pekari Gužva u pekari Foto: Mia Slafhauzer/Pixsell

1. srpnja u Hrvatskoj je na snagu stupio novi Zakon o trgovini. Prema njemu, trgovci mogu odabrati 16 nedjelja u godini tijekom kojih će trgovine biti otvorene. Sve ostale nedjelje u godini će morati biti zatvoreni.

Pročitajte i ovo Lava Petrušić Ujedinila Hrvatsku Mala ratnica Lava se vraća u Hrvatsku! "Karte su kupljene. Ovu ludu avanturu privodimo kraju"

Novi Zakon o trgovini koji je stupio na snagu 1. srpnja u Udruzi Glas poduzetnika smatraju diskriminirajućim te su u suradnji s odvjetničkim uredom Doroteje Jurčić organizirali i okupili svoje članove čije je poslovanje pogođeno izmjenama i dopunama Zakona o trgovini. Od Ustavnog suda traže ocjenu ustavnosti ograničenja rada trgovina nedjeljom.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene