Obavijesti Video Pretražite Navigacija
38 °C

FOTO Pogledajte kako se u Kninu državni vrh borio protiv paklene vrućine

DHMZ
DHMZ DHMZ
Aktualno Galerija +0 DHMZ Galerija 1/1 >>
Na središnjoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu, državni se vrh, ali i drugi visoki uzvanici, borio na različite načine s nesnosnim vrućinama.

Paklene vrućine, uobičajene za ovo doba godine, ovih su dana zahvatile veći dio Hrvatske, a kakve su se temperature najavljivale još početkom tjedna, tako je danas i bilo u Kninu na središnjoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Pročitajte i ovo Ilustracija opasno vrijeme Stižu zahladnjenje i nove pahulje: DHMZ upalio crvena upozorenja u šest regija Ilustracija crveni meteoalarm DHMZ izdao važno upozorenje: Pogledajte gdje se za vikend sprema pakao

DHMZ DHMZ (Foto: DHMZ)

Državni hidrometeorološki zavod je danas za Knin izdao narančasti meteoalarm koji predviđa opasne vremenske pojave. "Prognozirane opasne vremenske pojave javljaju se razmjerno rijetko tijekom godine, a takvog su intenziteta da mogu prouzročiti materijalnu štetu i biti opasne za ljude. Preporučuje se poseban oprez, praćenje vremenske prognoze i poštovanje savjeta nadležnih državnih službi".

U Dalmaciji, javljaju iz DHMZ-a cijeli će dan biti suunčano i vruće, u unutrašnjosti slab dnevni razvoj oblaka. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 34 i 36, u unutrašnjosti i do 38 °C. 

U cijeloj će Hrvatskoj danas, općenito uzevši, biti sunčano i vruće, u unurašnjosti uz slab razvoj oblaka. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 33 i 38 °C.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijete nam i požari Vrlo velika opasnost od toplinskog vala: Za dva grada izdan crveni meteoalarm, još dva su u narančastom

Pročitajte i ovo Ilustracija crveni meteoalarm DHMZ izdao važno upozorenje: Pogledajte gdje se za vikend sprema pakao

Iz DHMZ-a su izdali i crveni meteoalarm za Rijeku i Dubronik, a osim Osijeka, u svim gradovima treba posebno na oprezu, budući da je za njih izdan narančasti meteoalarm. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene