Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opasno vrijeme

Stižu zahladnjenje i nove pahulje: DHMZ upalio crvena upozorenja u šest regija

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Upozorenje DHMZ-a za petak Upozorenje DHMZ-a za petak Foto: DHMZ/Screenshot Upozorenje DHMZ-a za četvrtak Upozorenje DHMZ-a za četvrtak Foto: DHMZ/Screenshot Upozorenje DHMZ-a za petak Upozorenje DHMZ-a za petak Foto: DHMZ/Screenshot +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
U noći s četvrtka na petak čekaju nas zahladnjenje i snijeg. DHMZ je za petak upalio niz upozorenja.

Državni hidrometeorološki zavod upalio je nekoliko žutih upozorenja za četvrtak za hrvatske regije.

Zbog vjetra su upaljeni meteoalarmi u zagrebačkoj, karlovačkoj i splitskoj regiji, zapadnoj obali Istre, Kvarneru i Kvarneriću, Velebitskom kanalu te sjevernoj, srednjoj i južnoj Dalmaciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija premalen da dosegne policu Majka dječaka koji je umro uz očevo tijelo: "Ne mogu prestati zamišljati kako umire od gladi i pokušava dohvatiti hranu. Ne mogu to podnijeti"

Zbog vjetra i kiše upaljen je alarm u gospićkoj i riječkoj regiji, a zbog vjetra i grmljavine u dubrovačkoj.

Ilustracija Upozorenje DHMZ-a za četvrtak (Foto: DHMZ/Screenshot)

Za petak su upaljena i upozorenja višeg stupnja. Za cijelu su Hrvatsku upaljena upozorenja, žuti meteoalarmi upaljeni su zbog vjetra i snijega u osječkoj i zagrebačkoj regiji te dubrovačkoj regiji zbog vjetra.

Ilustracija Upozorenje DHMZ-a za petak (Foto: DHMZ/Screenshot)

Narančasta upozorenja vrijede za karlovačku regiju zbog snijega te kninsku i splitsku regiju, kao i sjevernu i južnu Dalmaciju zbog vjetra.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u naselju Borovci u općini Kula Norinska u Borovcima Susjedi šokirani tragedijom kod Metkovića: Nakon svađe ubio brata

Crveni meteoalarm, što znači da je vrijeme izuzetno opasno, DHMZ je upalio za gospićku regiju zbog snijega te riječku regiju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal i srednju Dalmaciju zbog vjetra.

Ilustracija Upozorenje DHMZ-a za petak (Foto: DHMZ/Screenshot)

Prema vremenskoj prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV, Nikole Vikić-Topića, u noći s četvrtka na petak stiže zahladnjenje. "Nova kiša, zahladnjenje i snijeg i ovdje stižu tijekom noći s četvrtka na petak", rekao je za područje Slavonije. 

Pročitajte cijelu vremensku prognozu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene