Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio HAC

Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko

Ulaz u tunel
Ulaz u tunel Foto: Getty Images
HAC je objavio da se povećavaju dopuštene brzine na pojedinim dionicama na autocestama A7, od čvora Orehovica do čvora Učka i A6, od čvora Čavle do čvora Orehovica.

U narednih 10 dana na pojedinim dionicama od čvora Orehovica do čvora Učka na A7 te od čvora Čavle do čvora Orehovica na A6 povećava se brzina kretanja vozila za minimalno 10 km/h, objavio je HAC u srijedu.

Riječka obilaznica, najprometnija dionica u Hrvatskoj nakon zagrebačke obilaznice, i dio autoceste A6 od čvora Čavle do čvora Orehovica bitne su prometnice za dnevne migracije na području Rijeke te su obje prometno visoko opterećene.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

U HAC-ovom objašnjenju stoji kako se kroz projektna rješenja tražilo način povećanja protočnosti na navedenim dionicama.

Zaključak rješenja bila je novelacija postojećih ograničenja brzine usprkos određenim cestovnim uvjetima zbog kojih je do sada ograničenje brzine bilo nisko. Neki od uvjeta su: prometna opterećenost i položaj trase, visoka urbaniziranost, složenost i prostorna ograničenja terena te samim time i kompleksni prometno-tehnički elementi, koji se posebice odnose na brojnost i blizinu tunela te nepostojanje zaustavne trake na pojedinim dijelovima navedenih dionica.

Pročitajte i ovo Nuklearni projektil, ilustracija "On je izdajica" Propagandistica Kremlja sasula opasne prijetnje: "Za pet godina ova zemlja neće postojati"

"Iako zbog kompleksnosti terena i objekata na trasi nije bilo moguće postići značajno veće brzine, ovo povećanje omogućit će se bolju harmonizaciju prometnog toka bez negativnog utjecaja na sigurnost prometa", zaključio je Hrvatski autoklub.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene