Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga i dalje traje

"Dijete više nećete vidjeti. Mi smo otišli u Srbiju": Poziv djeda koji je digao sve nadležne institucije i policiju na noge

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Djed je nakon susreta s unučicom koja je bila smještena u jednom domu u Hrvatskoj odlučio s njome pobjeći u Srbiju.

Hrvatski državljanin rođen u Srbiji toga je dana nazvao jedan dom u Hrvatskoj te odgojiteljici poručio: "Dijete više vidjeti nećete. Mi smo otišli u Srbiju. Nazvao sam vas samo da se ne brinete."

Dogodilo se to 19. lipnja ove godine u 12 sati, kada je osmogodišnju unučicu nakon dvosatnog druženja, na koje je imao pravo svake nedjelje, 65-godišnjak trebao vratiti u dom. Djevojčica je bila smještena u dom temeljem rješenja CSS-a nakon što je njezinim roditeljima odlukom suda u jesen 2021. oduzeto pravo na roditeljsku skrb.

No, djed unuku nakon susreta nije vratio, nego je vozilom krenuo putem Šida, gdje je granicu sa Srbijom prešao u 11:37 sati, piše Jutarnji list.

Nakon poziva odmah su kontaktirane nadležne institucije, kao i policija, te je nakon kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen da je počinio kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece iz članka 174., točnije oduzimanje djeteta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama kod susjeda Dadilja otela bebu, bivšem rekla da je njihov sin. Majka djeteta: ''Napravila sam katastrofalnu pogrešku''

Pročitajte i ovo Otmica, ilustracija Majka u Sigurnoj kući Procurila dramatična snimka nadzorne kamere: Otac nasilno odveo dvoje djece od supruge i pobjegao u Hrvatsku

Sudac istrage Županijskog suda odmah mu je odredio istražni zatvor. Kroz međunarodnu policijsku suradnju od Interpola Beograd doznalo se na kojoj se adresi točno dijete nalazi, odnosno da je sa svojom majkom, ali i njezinim roditeljima te da je pritom poručila da nema namjere dijete vratiti u Hrvatsku jer mu je mjesto s njom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene