Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka u Sigurnoj kući

Procurila dramatična snimka nadzorne kamere: Otac nasilno odveo dvoje djece od supruge i pobjegao u Hrvatsku

Otmica, ilustracija
Otmica, ilustracija Foto: Getty Images
U nedjelju poslijepodne muškarac je nasilno odveo dvoje maloljetne djece od svoje supruge, koja se već godinu dana nalazi u sigurnoj kući. Nadzorna kamera snimila je dramatične trenutke otmice.

Otac je bez dopuštenja majke uzeo djecu koju ima s njom dok se ona nalazi u Sigurnoj kući u Beogradu. Nakon toga je pobjegao iz Srbije.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Slika nije dostupna POMOGLA TEHNOLOGIJA Čudesni preokret: Oteli su ga i prodali kad je imao dvije. Roditelji su ga pronašli 32 godine kasnije

Djecu štićenice sigurne kuće u Beogradu, oteo je bivši suprug i izveo ih iz Srbije, kazala je majka i dodala da je do otmice došlo u nedjelju, dok je bila na poslu, kada je djecu od sedam i pet godina djed vraćao u Sigurnu kuću.

"Moj otac je krenuo da mi dovede djecu, bila su kod bake. Ja sam bila u sigurnoj kući. Dok su bili u vozilu, moj otac se tada vezivao, on se zaletio, udario u auto… Otvorio je auto i izvadio prvo kćer. On dok se snašao da uzme sina, zgrabio ga je bivši suprug. Počeli su se natezati oko djeteta, moj otac je pustio dijete da ga ne ozlijede", ispričala je.

Dramatičnu snimku trenutaka iz Beograda možete pogledati na ovom linku.

Bivši suprug ima hrvatsko državljanstvo

Njezin bivši suprug ima hrvatsko državljanstvo, a djeca srpsko i hrvatsko. Ona trenutno čeka dobivanje skrbništva nad njima.

Otac je s djecom uspio prijeći granicu i ući u Hrvatsku, nakon čega mu se gubi trag. "Djeca kod sebe prilikom prelaska granice nisu imala nijedan dokument", tvrdi majka.

Otac je nešto nakon ponoći prešao srpsku granicu automobilom bez kontrole granične policije, navodi N1. Granični policajci su nadređenima rekli da ga nisu primijetili.

Iz hrvatske policije su potvrdili da su nad hrvatskim državljaninom i njegovo dvoje djece, također hrvatskim državljanima, proveli graničnu kontrolu na PGP Tovarnik prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku 6. lipnja u noćnim satima.

"Tijekom granične kontrole i provjerama putem međunarodne policijske suradnje utvrđene su sve relevantne činjenice te nije bilo zakonskih zapreka da otac, sa svoje dvoje maloljetne djece nad kojima ima skrbništvo, nastavi putovanje. S ciljem zaštite interesa i dobrobiti djece, u javnosti nećemo iznositi više podataka", poručili su za N1.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene