Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupoprodaja hotela

''Nezapamćeno u hrvatskoj privatizacijskoj praksi'': U Makarskoj se jamči investicija veća od pola milijarde kuna

Prodan Hotel Makarska (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Prodan Hotel Makarska (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prodan Hotel Makarska (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prodan Hotel Makarska (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prodan Hotel Makarska (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
U Ministarstvu državne imovine potpisan je Ugovor o kupoprodaji većinskog dijela hotela Makarska između Centra za prodaju i turističke kompanije Valamar Riviere.

Predstavnici Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) i Valamar Riviere u srijedu su potpisali ugovor o prodaji i prijenosu 55,48 posto državnih dionica Hotela Makarska, koje će Valamar platiti 172,6 milijuna kuna, a ugovor je potpisan u Ministarstvu državne imovine iz kojeg za kraj ovog ili za idući tjedan najavljuju i potpisivanje ugovora za crikvenički Jadran.

Pročitajte i ovo U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika" Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom

Ministar državne imovine Goran Marić kaže da na taj način Valamar dobiva dobar hotel, a grad Makarska nova radna mjesta. Prihvaćene su ponude i za hotele Jadran Crikvenica i Klub Adriatik, dok je za Maestral u Dubrovniku ponuda odbijena.

"Rezultirao je jednim iznimnim uspjehom za državni proračun od 172 milijuna kuna i s jamstvom investicije od 615 milijuna kuna. To je dosada nezapamćeno u hrvatskoj privatizacijskoj praksi, da u jednom ovako malom gradu se jamči investicija veća od pola milijarde kuna", rekao je Marić.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene