Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Policija spriječila prosvjed Hrvata koji traže više biračkih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neumska policija spriječila je održavanje prosvjeda na graničnome prijelazu Neum - Zaton Doli između BiH i Hrvatske nedaleko Stona kojega su najavili aktivisti Narodne stranke Radom za boljitak, koji zahtijevaju da se u BiH za hrvatske državljane za predstojeće izbore za Hrvatski Sabor otvori daleko veći broj biračkih mjesta.

U slučaju blokade južni dio Hrvatske i Dubrovnik bili bi u cestovnoj izolaciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader: Predsjedništvo BiH nije raspravljalo o glasačkim mjestima Slika nije dostupna 'Neutemeljene primjedbe o glasačkim mjestima u BiH'

Na graničnome prijelazu policajci su prosvjednike, pristigle nešto prije deset sati s autobusima i automobilima, vraćali s graničnoga prijelaza. U neumskoj policiji objasnili su kako je takav nalog stigao od MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. Objašnjeno je kako se ne može dopustiti održavanje prosvjeda jer bi se zapriječio prolaz magistralnim putem ali i zbog činjenice da je slobodan prolaz kroz Neum dio Međudržavnoga ugovora između BiH i Hrvatske.

"Tražimo ista prava kao i građani RH, tako ako u Hrvatskoj ima 7000 predviđenih biračkih mjesta na 3,500.000 birača, nedopustivo je da u BiH na više od 300.000 birača ima samo 66 biračkih mjesta", istaknuo je dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović koji je i nositelj Svehrvatske liste u XI. Izbornoj jedinici za dijasporu.

Aktivisti njegove liste najavili su na licu da neće odustati od
prosvjeda kako bi 'prisilili Sanadera da Hrvatima u BiH poveća broj biračkih mjesta na izborima za Sabor RH'. Poruka ovakvoga sadržaja stizala je SMS-ovima na mobitele korisnika usluga HT Eroneta iz Mostara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene