Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Predsjedništvo BiH nije raspravljalo o glasačkim mjestima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je jučer navečer novinarima u Solinu, nakon izbornog skupa HDZ-a, da se telefonski konzultirao s premijerom BiH u ostavci Nikolom Špirićem i da mu je on rekao da Predsjedništvo BiH uopće nije raspravljalo o temi glasačkih mjesta u BiH za hrvatske državljane na predstojećim parlamentarnim izborima u RH.

Sanader je izjavio da je razgovarao sa Špirićem nakon što je čuo vijest da je predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija danas zatražio od vlade BiH poništenje odluke kojom se odobrilo povećanje broja glasačkih mjesta za hrvatske državljane za glasovanje na hrvatskim parlamentarnim izborima na području BiH.

Pročitajte i ovo Glasovanje izvan Hrvatske - 5 11. izborna jedinica Birači izvan Hrvatske: "Putovala sam dva sata, ali htjela sam glasati, volim Hrvatsku" Slika nije dostupna Primorac: Nema ništa sporno kod glasanja u BiH

Očito je riječ o uzaludnom pokušaju SDP-a BiH u dogovoru s SDP-om Hrvatske da pokuša naškoditi HDZ-u u XI. izbornoj jedinici, rekao je Sanader i dodao da su da su na vrijeme zatražena biračka mjesta i da je za to dobivena potvrda.

"Mogu umirati hrvatsku javnost i sve one koji će glasovati u XI.
izbornoj jedinici, prije svega u BiH, da je hrvatska Vlada i
Ministarstvo vanjskih poslova učinilo sve u skladu s međunarodnom praksom i bilateralnim odnosima", kazao je Sanader.

Inače, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine jučer navečer je je odbacilo primjedbe u vezi s brojem i rasporedom glasačkih mjesta, koja će u toj zemlji biti otvorena u sklopu provedbe izbora za Hrvatski sabor 24. i 25. studenoga. MVP BiH ističe da je odluka o biračkim mjestima donesena potpuno transparentno i sukladno Zakonu o uvjetima pod kojima građani drugih država mogu glasovati na teritoriju BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene