Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne smiju se loviti

U gepeku prevozio pet kanti punih morskih trpova vrijednih više od 40 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac (51) iz mora u Vrsima izlovio je 80 kilograma morskih trpova, za što nije imao potrebne dozvole niti je te morske organizme smio loviti jer su u trajnom lovostaju.

Policijski službenici pomorske policije Zadar u zajedničkoj inspekciji s Ministarstvom poljoprivrede u automobilu hrvatskog državljanina našli su više od 80 kilograma morskih trpova.

Pročitajte i ovo Muškarac u Zadru prijeti da će se baciti sa zgrade (Foto: Zadarski.hr) - 3 Rastrojen Sišao s krova i rekao "bok": Uhitili muškarca iz Zadra koji je prijetio da će skočiti, a zatim pobjegao Muškarac kojeg traži zadarska policija (Foto: PU zadarska) - 4 Razbojništvo u Povljani Jeste li ga vidjeli? Muškarac uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkao poštu

U utorak oko 15:30 u Vrsima policijski službenici su zaustavili Mercedes riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnjak. Pregledom vozila pronađeno je pet plastičnih kanti u kojima su bili trpovi, vrsta morskih organizama čiji je izlov zabranjen.

Utvrđeno je kako je 51-godišnjak istog dana, nešto ranije u moru kod mjesta Vrsi, koristeći se ronilačkom opremom, iz mora izlovio 81,34 kg morskih trpova. Za izlov nije imao potrebne dozvole, a trpove je vadio za vrijeme lovostaja. Trpovi u trenutku pronalaska nisu bili živi te su uklonjeni. Ronilačka oprema koju je koristio 51-godišnjak je oduzeta i na čuvanju u prostorijama Ministarstva poljoprivrede. Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.

Vrijednost jednog kilograma te zaštićene vrste prema Pravilniku o kriterijima za utvrđivanje naknade šteta počinjenih ribama i drugim morskim organizmima, iznosi 500 kuna, poručuju iz PU zadarske.

Morski trpovi u nekim se zemljama, mahom azijskim, smatraju delicijom i postižu visoku cijenu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene