Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Dostojanstvena obljetnica''

Ante Gotovina nakon svečane proslave obljetnice Oluje: ''Naša povijest i sve ono što je prošlost su naše naučene lekcije''

Nakon svečane 25. obljetnice VRO Oluja u Kninu, general Ante Gotovina pred novinarima je poručio da je najvažnija poruka iz Knina da ''živimo u miru i sigurnosti''.

''Danas je veliki dan, dan branitelja. 25 godina poslije te operacije mi živimo u sigurnosti i miru i imamo budućnost ispred sebe'', rekao je umirovljeni general Ante Gotovina nakon svečanosti obljetnice VRO Oluja u Kninu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Slika nije dostupna 20. godina nakon Oluje Gotovina u Kninu: Ponosan sam i sretan

Na pitanje o gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, Gotovina je kratko odgovorio: ''Mi nismo siva ekonomija''.

Kada je riječ o govorima održanima u Kninu, kazao je da je najvažnija poruka ''da živimo u miru i sigurnosti''. ''Svaka žrtva, neovisno o vjeroispovijesti, boji kože i narodnosti, ona je nevina žrtva i o tome trebamo misliti. Za svakog tko je to počinio to je grijeh'', kazao je.

Obljetnica Oluje u Kninu održana je pod znakom epidemioloških mjera zbog epidemije koronavirusa. Gotovina je na tu temu poručio da ''u svemu, pa i slobodi, postoji disciplina''.

''Naša povijest i sve ono što je prošlost su naše naučene lekcije. One trebaju biti na svom mjestu. To su iskustva koja danas živimo i zbog kojih smo danas bolji, jači i spremniji s optimizmom gledati što trebamo danas za bolje sutra'', zaključio je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene