Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro poslovanje zbog bliskosti s Vladom?

Unatoč krizi IGH napravio dobit od 72 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska gospodarska kriza nije naštetila Institutu građevinarstva Jure Radića. Prošla im je godina bila daleko najuspješnija dosad, a već najavljuju i nove projekte: Zagreb bi mogao dobiti ekskluzivni hotel Meriot i to na Bundeku!

Čista dobit od 72 milijuna kuna osigurala je osmijeh na licu Jure Radića. Kako i ne bi bio u plusu kada se gradi na sve strane - od Kazahstana preko Crne Gore do Hrvatske. Radić očekuje uspjeh i zaradu i ove godine. Ali ne može izbjeći komentare javnosti o tome kako mu ide zbog bliskosti s vladom.

Pročitajte i ovo Sukob na Crvenom moru crno nam se piše Stižu ozbiljna upozorenja na opasnost od nove svjetske krize: "Posljedice bi mogle biti katastrofalne" Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest

'Sve velike pobjede uvijek iza sebe vuku ljudsku zavist i ljudsku zloću. Mi smo na to navikli, nije ovo prvi put. Sjetite se samo bure na masleničkom mostu pa sad aerodroma, pa pelješkog mosta', kaže Radić.

>> Projekt zračne luke IGH je plagijat?

Na poslovanje našeg avioprijevoznika Croatia Airlinesa kriza je ipak utjecala. Prošlu su godinu završili s gubitkom od gotovo 90 milijuna kuna. Kažu zbog astronomske cijene goriva. Među gubitaše upisalo se i nekadašnji ponos hrvatske privrede Pliva. Prošlu su godinu završili s neto gubitkom od 255 milijuna kuna. 2008. nije bila preslatka ni za našeg najvećeg proizvođača slatkiša. Dobit Kraša prepolovila se u odnosu na 2007. godinu. Pad zarade i na kavi. Franck je uprihodio 15 posto manje nego 2007. godine.

Među rijetkima čija se blagajna lani dobro napunila je Končar. Dobit im je skočila za 25 posto. A i među rijetkima su koji se mogu pohvaliti uspješnim izvozom. I ne samo u Europu, nego i Ameriku pa i daleku Australiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene