Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupiti strano jeftinije ili domaće skuplje?

Strane jagode koštaju 12, domaće 35 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupujmo hrvatsko makar bilo i skuplje, što je često i istina, jer je većina prehrambenih proizvoda iz uvoza jeftinija. Neki artikli znaju biti čak i tri puta skuplji, ali potrošači čini se vjeruju da su toliko i kvalitetniji.

Koliko su Hrvati spremni doplatiti u pravilu skuplje domaće voće ili povrće? Danas su se na tržnici domaće jagode prodavale čak tri puta skuplje od uvoznih. 35 kuna domaće - 12 kuna uvozne iz Španjolske, Italije, Turske i Maroka. Velik broj građana, čini se, akciju 'kupujmo hrvatsko' shvaća ozbiljno. Unatoč trenutačno visokoj cijeni, mnogi bi, kako su nam rekli, prije izabrali domaće proizvode.

Pročitajte i ovo Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta" Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati

Na pojeftinjenje domaćih jagoda, kupci će ipak morati malo pričekati. Kako sezona bude napredovala i njihova cijena će padati. Dotle, većina bi mogla posegnuti za uvoznim plodovima zemlje.

 Više u video prilogu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene