Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se i Milanović

Vatrogasna zajednica zavijena u crno, opraštaju se od poginulog kolege: "U tom trenutku su spašavali kuće..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom gašenja požara kod Dubrovnika poginuo je 42-godišnji vatrogasac Goran Komlenac. Utvrđuju se okolnosti tragedije.

Poginuo je vatrogasac Goran Komlenac (42) iz Orašca tijekom gašenja požara kod Dubrovnika u nedjelju navečer.

"U tom trenutku su spašavali kuće. Pronađen je na požarištu", kratko nam je prokomentirao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je krenuo prema Ljubaču, mjestu na kojem je poginuo vatrogasac.

Izjavu potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića možete pogledati >>OVDJE.

"U gašenju požara sudjelovali su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci, državna vatrogasna intervencijska postrojba te okolna dobrovoljna vatrogasna društva kao i četiri kanadera, a požar je proglašen ugašenim u 19 sati.

Istog dana tijekom večeri Operativno-komunikacijski centar PU dubrovačko-neretvanske zaprimio je dojavu o nestanku 42-godišnjeg vatrogasca koji je sudjelovao u gašenju navedenog požara. Dubrovačka policija je odmah organizirala potragu za nestalom osobom, a u međuvremenu su vatrogasci na brdu između mjesta Orašac i Ljubač, pronašli beživotno tijelo muške osobe", objavili su PU dubrovačko-neretvanske.

Oglasio se i predsjednik Zoran Milanović na Facebooku. "Goran Komlenac stradao je požrtvovno spašavajući druge i njihovu imovinu od vatrene stihije. Njegovoj obitelji, kao i kolegama vatrogascima, izražavam svoju sućut i trajnu zahvalnost zbog spremnosti da svoju sigurnost žrtvuje za dobrobit drugih. Mali je broj dobrih ljudi kojima beskrajno dugujemo, a među njima su svakako hrabri hrvatski vatrogasci, kakav je bio i Goran", napisao je Milanović.

Uz Milanovića, sućut su izrazili premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

"S velikom žalošću primio sam vijest da je jučer u gašenju požara smrtno stradao Goran Komlenac, cijenjeni dubrovački vatrogasac. Izražavam najdublju sućut i poštovanje njegovoj obitelji te Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, djelatnicima JVP Dubrovački vatrogasci i članovima DVD Orašac", napisao je Plenković u poruci sućuti na Twitteru.

Jandroković je u brzojavu sućuti obitelji naveo da je s velikom žalošću primio vijest o smrtnom stradavanju Gorana Komlenca prilikom gašenja požara kod Zatona Dubrovačkog.

"U ovim teškim trenucima za Vas, kao i za cjelokupno hrvatsko vatrogastvo, u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora te osobno izražavam Vam iskrenu sućut i duboko suosjećanje", naveo je Jandroković.

Istaknuo je da hrvatski vatrogasci svakodnevno iskazuju svoju požrtvovnost i hrabrost u nesebičnom pomaganju drugima, a tragičan gubitak gospodina Komlenca još je jednom nažalost ukazao na svu opasnost, težinu i odgovornost vatrogasnog posla.

"Cjelokupna vatrogasna zajednica, kao i građani Dubrovnika i dubrovačko-neretvanske županije, zasigurno će se sjećati Gorana Komlenca kao čovjeka koji se iz ljubavi prema bližnjima predano davao u cilju zaštite njihovih života i imovine. Na tome mu izražavamo trajnu zahvalnost svih nas", napisao je Jandroković u brzojavu sućuti.

"Neka mu je laka hrvatska gruda"

Od smrtno stradalog Komlenca opraštaju se brojni kolege.

"Sinoć nas je tragično napustio kolega iz JVP Dubrovački vatrogasci - Goran Komlenac. Stradao je na intervenciji braneći područje Orašca - Gromače. Goran Komlenac nam je bio i više od kolege, on je bio prijatelj koji je rado dolazio u Veliku Goricu na Firecombat natjecanje u organizaciji naše postrojbe.

U svakom je dolasku u Veliku Goricu ostavio trag, produbio prijateljstvo i svojom vedrinom širio smijeh i pozitivno ozračje. Obitelji i prijateljima, kolegama iz JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-a Orašac, izražavamo duboku sućut zbog neizmjernog gubitka. Dragi Gorane, počivaj u miru", objavili su iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica na Facebooku.

Posljednji pozdrav uputila je i Hrvatska vatrogasna zajednica. "Prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac, pripadnik JVP Dubrovački vatrogasci. Neka mu je laka hrvatska gruda", objavili su.

Pročitajte i ovo Stjepan Simović - 3 ZAUSTAVLJENO ŠIRENJE VIDEO Vatrogasni zapovjednik o velikom požaru kraj Dubrovnika: "Situacija je dosta bolja od popodnevnih sati"

Okolnosti u kojima je stradao još uvijek nisu poznate, očevid je u tijeku. Šezdesetak vatrogasaca s dubrovačkog područja s čak četiri kanadera gotovo cijelu nedjelju borili su se protiv buktinje koja je prijetila širenjem prema Orašcu i Zatonu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene