Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naoružan do zuba

Pretresli mu kuću i pronašli oružje, streljivo, induktor za rasprskavajuću minu... Policiju zatekla i jedna potpuno drugačija stvar

Oduzeto oružje, streljivo i sastavni dijelovi oružja te preparati za potenciju
Oduzeto oružje, streljivo i sastavni dijelovi oružja te preparati za potenciju Foto: PU vukovarsko-srijemska
Zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari u Jarmini, 45-godišnjak je uhićen.

Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su u ponedjeljak proveli pretragu doma i drugih prostorija u Jarmini, koje koristi 45-godišnjak.

Pronašli su i oduzeli više različitih dijelova za automatsku pušku, induktor za rasprskavajuću minu, jedan plinski pištolj s pripadajućim spremnikom i 25 komada streljiva, te po jedan komad streljiva za protuavionski top kalibra 30 mm i 20 mm te streljiva kalibra 14,5 mm i 12,7 mm sa probojno-zapaljivim zrnom. Također je pronađeno i oduzeto 122 komada preparata za potenciju.

Pročitajte i ovo Policija traži ovog muškarca Mole za pomoć FOTO Prepoznajete li ga? Policija traga za ovim muškarcem

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 45-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Muškarac je u utorak predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, dok je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu upućena kaznena prijava.

Pročitajte i ovo Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

Osumnjičenom je također uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene