Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dolijao serijski piroman

Hodao gradom i palio sve što je stigao: Policija uhvatila muškarca kojeg sumnjiče za više požara u Zadru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija privela je muškarca kojeg sumnjiče za podmetanja više požara u tom gradu u posljednje vrijeme.

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim Hrvatom kojeg se sumnjiči da je počinio više kaznenih djela protiv opće sigurnosti i protiv imovine.

Naime, sumnjiči ga se da je u utorak 22.prosinca u tri sata ujutro u Šibenskoj ulici u Zadru otvorenim plamenom izazvao požar na jednom PVC kontejneru nakon čega se požar proširio na još tri PVC kontejnera uslijed čega su tri kontejnera za otpad u potpunosti izgorjela, dok je jedan djelomično oštećen, priopćili su iz zadarske policije.

Požar s kontejnera je zahvatio obližnja parkirana vozila, od kojih je automobil zadarske registracije izgorjelo u potpunosti. Na ostalim vozilima zadarskih registaracija nastala su oštećenja uzrokovana toplinskom energijom. Na taj način doveo je u opasnost druge osobe i imovinu, navode u priopćenju.

Također ga se sumnjiči da je 18.studenog ove godine oko dva sata ujutro u Vinkovačkoj ulici u Zadru, otvorenim plamenom izazvao požar na kauču koji se nalazio u prolazu između dvije stambene zgrade. Uslijed požara, kauč je u potpunosti izgorio, a zbog djelovanja toplinske energije oštećena je fasada stambene zgrade te motocikl koji je bio parkiran u blizini.

Nadalje, sumnjiči ga se da je na štetu trgovačkog društva, na području Bilog briga u Zadru otvorenim plamenom zapalio ukupno šest kontejnera za odlaganje otpada, koji su uslijed požara u potpunosti izgorjela. U Vukovarskoj ulici 4. rujna dva kontejnera, a uslijed djelovanja toplinske energije su oštećena i dva osobna vozila. Potom, 7. prosinca tijekom noći u Šibenskoj ulici tri kontejnera, a 22. prosinca oko tri sata ujutro u Vinkovačkoj ulici dva kontejnera. Na taj način oštećenom trgovačkom društvu pričinjena je materijalna šteta u ukupnom iznosu od devet tisuća kuna, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna hitne službe na terenu U sat i pol vremena dva požara u kućama u Zagrebu: Jedna osoba završila na Hitnoj

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na teren izašla i policija Burna noć za zagrebačke vatrogasce: Gotovo u isto vrijeme planulo nekoliko požara

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 37-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i tri kaznena djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene