Obavijesti Video Pretražite Navigacija
40 godina stariji

Konobarica optužila šefa da ju je primio za stražnjicu i o nju trljao spolovilo, on se branio: "Samo sam je pohvalio da je dobro oprala aparat za kavu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sud je zaključio kako su optužbe protiv vlasnika kafića dokazane, a njegovu obranu odbacio je kao neosnovanu.

Vlasnik kafića (62) osuđen je za spolno uznemiravanje konobarice (22). Prema optužnici, on je od srpnja do kolovoza u prostorijama poznatog zagrebačkog kafića "u nakani uspostavljanja intimne veze sa zaposlenicom, protivno njezinoj volji, upućivao neprimjerne komentare na spolnoj osnovi govoreći joj kako će je izmasirati i da će tijekom toga svršavati".

"Govorio je da je sanjao kako ima s njom spolni odnos, a sve je kulminiralo 10. kolovoza od 22 do 23 sata, kada je u više navrata grlio konobaricu, pokušavao je poljubiti, dirao je po stražnjici te se preko odjeće ukrućenim spolovilom prislanjao na njezinu stražnjicu. To je kod djevojke izazvalo osjećaj nelagode, poniženosti i straha", navodi se u optužnici, a prenosi Danica.

Pročitajte i ovo Groblje u Sankt-Peterburgu - 5 Putin ne ide na sprovod Groblje u Sankt Peterburgu čuvaju jake sigurnosne snage: Danas je sprovod Jevgenija Prigožina?

Pročitajte i ovo Ilustracija Autoput uz Dravu Romsko naselje sravnjeno sa zemljom dok su obitelji bile raseljene zbog poplave, policija pokrenula istragu

Vlasnik kafića tijekom suđenja je opovrgnuo sve optužbe navodeći kako je sporne noći naslonio ruku na njezino rame i pohvalio je kako je dobro oprala aparat za kavu. Ničega drugog, kaže, nije bilo.

"Ni prije toga nije bilo neprimjerenih komentara na spolnoj osnovi niti sam je dirao u seksualnom kontekstu. Isključivo se radilo o dodirivanju, primjerice ruka na rame ili daj mi pet, tako se odnosim i prema konobarima", branio se i dodao kako je razlog prijave to što je zaposlenica trebala dobiti otkaz sljedeći dan.

"Osim toga, već tri godine ne funkcioniram seksualno, bio sam i kod urologa", rekao je vlasnik kafića.

Uvjetni zatvor

Sud je zaključio kako su optužbe protiv vlasnika kafića dokazane, a njegovu obranu odbacio je kao neosnovanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Papreno FOTO "Cijene kao u hotelu s pet zvjezdica!" Šokirani čitatelj poslao nam je račun nakon što je na trajektu naručio dva mala piva

"Nema sumnje da je ju je više puta spolno uznemiravao, što je eskaliralo i u neprimjereni fizički kontakt spolne naravi", zaključuje sudac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Komiže Tragedija na obali: Iz mora izvučeno žensko tijelo, pokrenuta istraga

Vlasnik kafića osuđen je na 10 mjeseci uvjetnog zatvora i mora platiti 70 eura troškova kaznenog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene