Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vrlo rijedak primjerak Alfa Romeo TZ3 Stradale by Zagato traži novog kupca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ferrarijev salon u Newport Beachu prodaje limitirano izdanje Alfa Romeo TZ3 Stradale by Zagato a mi vam ovim putem donosimo sve informacije i fotografije ovog vrlo rijetkog primjerka!

Što dobijemo kad se ukrste talijanski dizajn i sirova američka snaga? Dobijemo TZ3 Stradale Alfa Romeo model u Zagato izdanju koji je ugledao svijetlo dana s metalik smeđom bojom karoserije. Ovaj specijalizirani model dizajniran je u čast 100-te obljetnice Alfa Romea a temelji se na Dodge Viperu SRT10 ACR dok za razliku od istoga ima karoseriju od karbonskih vlakana s ''Kamm-tailom'' kao podsjetnik na TZ i TZ2 modele.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Iz tvornice specijaliziranog proizvođača karoserija u Italiji izašlo je tek devet komada ovog izuzetno limitiranog izdanja a jedan od njih upravo se našao u prodaji u Ferrarijevom salonu u Newport Beachu u Kaliforniji.

Zagato je bio zadužen za dizajn i izradu karoserije koja izgleda sjajno iz nekih uglova dok iz drugih izgleda čak pomalo čudnjikavo.

U unutrašnjosti je korištena koža u kombinaciji s aluminijskim panelima čime je ostvaren raskošan i luksuzan dojam iako se ne mogu sakriti znakovi američkog Dodgea. Talijani su se pobrinuli da interijer izgleda privlačnije i elegantnije od onoga u serijskom Viper modelu prošle generacije.

Alfa Romeo 8C Competizione u izvedbi Wheelsandmore-a

U srcu automobila leži masivni 8.4-litreni V10 motor koji dostavlja 600 KS koji je uparen s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, iako se negdje pojavljuju informacije da je izlazna snaga motora 640 KS što je istinito samo u slučaju SRT10 ACR-X verzije modificirane za trkaće staze. Za ubrzanje do 100 km/h potrebno mu je samo 3,6 sekundi uz maksimalnu brzinu od 325 km/h.

Proizveden 2010. godine, automobil je gotovo kao nov obzirom da je prešao tek oko 510 kilometara.

Za one koji se možda ne sjećaju, Zagato je također proizveo trkaću verziju ovog automobila koju je nazvao TZ3 Corsa koja je doduše izgledala isto kao i cestovna varijanta.

Ako ste i vi oduvijek željeli Viperovu dušu u talijanskom odijelu, spremite se provući karticu na 699.900 dolara. Možda pristaju na plaćanje na rate?
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene