Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zeleni na vlasti

Njemačka ukida vožnju bez ograničenja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukida li se jedna od posljednjih europskih oaza bez ograničenja brzine?

Naime, u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg, domu Porschea i Mercedesa, na nedavnim je izborima pobijedila Stranka zelenih. A jedno od njenih predizbornih obećanja je i uvođenje ograničenja brzine od 120 km/h, na dijelovima autoputa na kojima dosad nije bilo nikakvog ograničenja brzine. Prvi čovjek Mercedes-Benza, Dieter Zetsche, nije nimalo zadovoljan najavom. On smatra kako će to negativno utjecati na njihovo poslovanje jer, ističe, kupci iz stranih zemalja Autobahn doživljavaju kao dio Mercedesove formule za razvijanje vozila visokih performansi.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti kod Karlovca - 4 Kod Karlovca Objavljeni strašni detalji nesreće na autocesti: Vozač ispao iz automobila i pao s vijadukta od 15 metara Ilustracija Tragedija u susjedstvu Jurio Lamborghinijem da bi se snimio za YouTube: Ubio je dječaka (5) i ozlijedio njegove sestru i majku

No novo političko vodstvo ne razmišlja tako. Winfried Kretschmann, koji bi uskoro mogao biti imenovan premijerom pokrajine Baden-Württemberg, tvrdi kako je Autobahn odgovoran za 30 posto regionalnog zagađenja. Upire prstom u transport i navodi kako taj sektor treba dati svoj doprinos kako bi se smanjili ispušni plinovi, štetni za okoliš.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene